Make bento, not war! #192

przez Malwina

Dzień dobry,

Wrzucam Wam kilka pudełeczek, które robiłam w ubiegłym tygodniu. Nie jest tego zbyt wiele, nie chciałam jednak, aby zdjęcia zalegały w archiwum.

Przy okazji mała zajawka wpisu, który pojawi się na dniach. Roboczo nazwałam go Bento Prep. Mam chęć od czasu do czasu pokazywać Wam troszkę inną metodę organizacji i przygotowania bento, a takie gotowanie raz na kilka dni być może będzie rozwiązaniem dla niektórych osób. Nie chcę tego wrzucać do cyklu Make bento, bo wpisy zrobią się stanowczo zbyt długie. W zamyśle mają to być wpisy, w których będą Wam prezentować jedzenie ugotowane na około 3 dni. Na pierwszy ogień idą pojemniki dla Połówka. Prośba o odzew, co w ogóle myślicie o tego typu wpisach. Jak to dokładnie będzie wyglądać zobaczycie wkrótce. 

W pudełeczku moja ulubiona wiosenna sałatka z ciecierzycy i awokado. Ekspresowa w przygotowaniu i bardzo smaczna. 
W drugiej części pojemnika soja smażona z cukinią, czerwoną cebulką, pomidorkami koktajlowymi  i pieczarkami. Doprawiona octem balsamicznym, oregano, solą i pieprzem. 

Koktajl z dwóch bananów, szklanki napoju orkiszowego, 1 łyżeczki maca, 1 łyżeczki acai i 35 g odżywki białkowej. 

U Połówka w pudełku sałatka ryżowa z marynowanymi pieczarkami, ciecierzycą, ogórkiem, selerem naciowym, czerwoną cebulką, papryką, rzodkiewką, oregano i dressingiem musztardowym. Do tego pierś z kurczaka gotowana na parze (marynowana w miso, soku z limonki, imbirze i czosnku). 
13 komentarzy
0

Podobne posty:

13 komentarzy

nieskomplikowanie 06/12/2017 - 10:23 am

Bardzo mi się podoba ten pomysł !

Odpowiedz
Malwina 07/12/2017 - 5:13 pm

Wpis zapewne pojawi się w niedzielę. Muszę sobie najpierw obmyślić całą koncepcję 🙂

Odpowiedz
Catcher.as 06/12/2017 - 12:22 pm

Czekam na wpisy o tym jak planować i gotować np. na 3 dni z rzędu ! Pojemniczki w różnych formatach do lodówki mam kupione i czekam ! 😉

Odpowiedz
Arkadiusz Lenart 06/12/2017 - 1:16 pm

Ech wspaniałe pudełeczka pełne przyjemności 🙂

Odpowiedz
Pospolita Ola 06/12/2017 - 3:47 pm

Pięknie to wszystko wygląda 🙂 Post jak najbardziej mi się podoba 🙂

Odpowiedz
Aguś kulinarnie 06/12/2017 - 4:26 pm

Ta sałatka ryżowa bardzo do mnie przemawia:)

Odpowiedz
Anna S. 06/12/2017 - 5:32 pm

Wszystko mega smacznie wygląda i jestem pewna, że tak też smakuje 🙂 Pyszności 🙂

Odpowiedz
EllaCanto 06/12/2017 - 5:36 pm

Jak najbardziej jestem za cyklem bento prep 🙂 A z powyższych pudełeczek ostatnie podoba mi się najbardziej. Ciekawe połączenie rzodkiewek z marynowanymi pieczarkami.

Odpowiedz
Marta Langier 06/12/2017 - 7:42 pm

Sałatka ryżowa bardzo przypadła mi do gustu 🙂

Odpowiedz
Chocolade 06/12/2017 - 8:48 pm

Wiosenna sałatka ciekawa 😀

Odpowiedz
Ania S 07/12/2017 - 8:34 am

Twoje sałatki wyglądają zachecająco – aż poczułam potrzebę zjedzenia ciecierzycy (a dzisiaj w lunchu mam akurat fasolę :P). A co cyklu bento prep, to bardzo mi sie ten pomysł podoba. Akurat sama gotuję zazwyczaj na 4 – 5 dni, więc zawsze fajnie takie rzeczy fajnie poczytać 🙂

Odpowiedz
Anonimowy 09/12/2017 - 9:55 am

Bento Prep to super pomysł. Czasami nie mogła wyjść z podziwu gdy opisywałaś że np. ugotowałaś coś w niedzielę i później znalazło to zastosowanie kilka dni z rzędu 🙂

Odpowiedz
Malwina 09/12/2017 - 7:05 pm

Postaram się jutro wypuścić wpis. Jeśli będzie zainteresowanie tematem, to takie wpisy pojawią się częściej. Prośba o wizytę jutro na Filozofii i zostawienie opinii 😃

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies