Dzień dobry,
Wrzucam Wam kilka pudełeczek, które robiłam w ubiegłym tygodniu. Nie jest tego zbyt wiele, nie chciałam jednak, aby zdjęcia zalegały w archiwum.
Przy okazji mała zajawka wpisu, który pojawi się na dniach. Roboczo nazwałam go Bento Prep. Mam chęć od czasu do czasu pokazywać Wam troszkę inną metodę organizacji i przygotowania bento, a takie gotowanie raz na kilka dni być może będzie rozwiązaniem dla niektórych osób. Nie chcę tego wrzucać do cyklu Make bento, bo wpisy zrobią się stanowczo zbyt długie. W zamyśle mają to być wpisy, w których będą Wam prezentować jedzenie ugotowane na około 3 dni. Na pierwszy ogień idą pojemniki dla Połówka. Prośba o odzew, co w ogóle myślicie o tego typu wpisach. Jak to dokładnie będzie wyglądać zobaczycie wkrótce.
W pudełeczku moja ulubiona wiosenna sałatka z ciecierzycy i awokado. Ekspresowa w przygotowaniu i bardzo smaczna.
W drugiej części pojemnika soja smażona z cukinią, czerwoną cebulką, pomidorkami koktajlowymi i pieczarkami. Doprawiona octem balsamicznym, oregano, solą i pieprzem.
Koktajl z dwóch bananów, szklanki napoju orkiszowego, 1 łyżeczki maca, 1 łyżeczki acai i 35 g odżywki białkowej.
U Połówka w pudełku sałatka ryżowa z marynowanymi pieczarkami, ciecierzycą, ogórkiem, selerem naciowym, czerwoną cebulką, papryką, rzodkiewką, oregano i dressingiem musztardowym. Do tego pierś z kurczaka gotowana na parze (marynowana w miso, soku z limonki, imbirze i czosnku).
13 komentarzy
Bardzo mi się podoba ten pomysł !
Wpis zapewne pojawi się w niedzielę. Muszę sobie najpierw obmyślić całą koncepcję 🙂
Czekam na wpisy o tym jak planować i gotować np. na 3 dni z rzędu ! Pojemniczki w różnych formatach do lodówki mam kupione i czekam ! 😉
Ech wspaniałe pudełeczka pełne przyjemności 🙂
Pięknie to wszystko wygląda 🙂 Post jak najbardziej mi się podoba 🙂
Ta sałatka ryżowa bardzo do mnie przemawia:)
Wszystko mega smacznie wygląda i jestem pewna, że tak też smakuje 🙂 Pyszności 🙂
Jak najbardziej jestem za cyklem bento prep 🙂 A z powyższych pudełeczek ostatnie podoba mi się najbardziej. Ciekawe połączenie rzodkiewek z marynowanymi pieczarkami.
Sałatka ryżowa bardzo przypadła mi do gustu 🙂
Wiosenna sałatka ciekawa 😀
Twoje sałatki wyglądają zachecająco – aż poczułam potrzebę zjedzenia ciecierzycy (a dzisiaj w lunchu mam akurat fasolę :P). A co cyklu bento prep, to bardzo mi sie ten pomysł podoba. Akurat sama gotuję zazwyczaj na 4 – 5 dni, więc zawsze fajnie takie rzeczy fajnie poczytać 🙂
Bento Prep to super pomysł. Czasami nie mogła wyjść z podziwu gdy opisywałaś że np. ugotowałaś coś w niedzielę i później znalazło to zastosowanie kilka dni z rzędu 🙂
Postaram się jutro wypuścić wpis. Jeśli będzie zainteresowanie tematem, to takie wpisy pojawią się częściej. Prośba o wizytę jutro na Filozofii i zostawienie opinii 😃