Make bento, not war! #189

przez Malwina
Przepisy na lunchbox

Dzień dobry,

Na dobry początek nowego tygodnia podrzucam Wam kilka kolorowych pudełeczek. W lunchboxach zrobiło się dość jesiennie. Nic dziwnego, w końcu mamy już listopad. Do łask wracają buraki, brukselka, marchewka i wiele innych. Na parapecie mam też kilka ładnych dyń, które zapewne będę przerabiać w tym tygodniu. Mam nadzieję przygotować dla Was przy okazji kilka smacznych jesiennych przepisów. Do bento i nie tylko. 

Przy okazji pokażę Wam mój nowy-stary pojemnik. W Zanshinie są teraz dostępne kolorowe gumki, dodatkowe pięterka w różnych barwach, te małe wewnętrzne pojemniczki, uszczelki i wiele innych. Możecie sobie odświeżyć swoje bento. U mnie wystarczyła opaska w kolorze fuksji i różowy pojemnik. W efekcie mam zupełnie inne Monbento. Przy okazji przypominam kod rabatowy. Kod obejmuje cały asortyment sklepu. 

Kod rabatowy do Zanshin na -10 %
FILOZOFIASMAKU

 * kod nie obejmuje produktów znajdujących się w promocji i kosztów wysyłki. 

W pojemniczku niezawodne placuszki ryżowe plus mandarynka. Standardowo nie ubijałam białka tylko mieszałam wszystko na szybko.

Ekspresowa sałatka na bazie kuskusu z dodatkiem pomidorków koktajlowych, czerwonej cebulki, oliwek, papryki, ogórków, pieczonego indyka, bazylii i jajka. Kuskus był bezglutenowy (kukurydziany) stąd też jego kolor. Pierwszy i ostatni raz kupiłam tego typu produkt. Niestety smakował dość słabo. 

U mnie pudełko pełne warzyw. Na górnym pięterku smażona brukselka, wędzone tofu z patelni i sałatka z rzodkiewki, ogórka i silken tofu.

Na dole ciecierzyca z brązowymi pieczarkami i cukinią.

Posiłek potreningowy dla Połówka – pieczona pierś z indyka, ryż z pieczoną marchewką, cebulą i bazylią plus sos z limonką i chili.
W pudełku sałatka z kaszy gryczanej palonej, pieczonych buraków, sera koziego, czerwonej fasoli, piersi z indyka, bazylii, czerwonej cebulki. Wymieszana z dressingiem z musztardą i octem balsamicznym. 
24 komentarze
0

Podobne posty:

24 komentarze

Dorota 06/11/2017 - 9:49 am

Lubię zaglądać do Twoich pojemniczków. Zawsze znajdę tam coś pysznego dla siebie. Tym razem podjadam ciecierzycę z cukinią i pieczarkami oraz pieczoną pierś z indyka. Placuszkami też nie pogardziłabym:)

Odpowiedz
Malwina 06/11/2017 - 12:09 pm

Dziękuję za miłe słowa Dorotko 🙂

Odpowiedz
*Nataleczka* 06/11/2017 - 9:56 am

Jej ale pyszności.

Odpowiedz
Ervisha 06/11/2017 - 10:21 am

Śliczne te Twoje stare-nowe pudełko a ciecierzyca z pieczarkami wygląda bardzo smacznie 🙂 Chciałoby się zjeść 🙂

Odpowiedz
nieskomplikowanie 06/11/2017 - 10:39 am

Tak czekam na konkurs i albo przegapiłam albo nie było jeszcze…

Odpowiedz
Malwina 06/11/2017 - 10:51 am

Nic nie przegapiłaś. Myślę, że w środę ogłoszę go na blogu. Będę też o nim pisać na moich kanałach sm.

Odpowiedz
nieskomplikowanie 06/11/2017 - 11:14 am

Będę wypartywać 😀

Odpowiedz
Leai 06/11/2017 - 12:03 pm

Cześć 🙂 pod odnośnikiem do ciecirzycy z pieczarkami kryje się pieczona pierś z indyka 🙂

Odpowiedz
Malwina 06/11/2017 - 12:10 pm

Dzięki za info. Podlinkowałam nie to, co trzeba. Przepisu na tę ciecierzycę jeszcze nie ma na blogu.

Odpowiedz
EllaCanto 06/11/2017 - 12:19 pm

Ta sałatka z kaszą gryczaną oraz potreningowy posiłek Połówka najbardziej mi się podobają 🙂 Szkoda, że ten bezglutenowy kuskus Cię zawiódł 🙁

Odpowiedz
Malwina 09/11/2017 - 3:36 pm

Bardzo słaby w smaku, na dodatek ma dziwną strukturę. A ja kupiłam aż dwa opakowania 🙁

Odpowiedz
Chocolade 06/11/2017 - 12:34 pm

Jak przy każdym Make Bento Not War nabrałam ochoty na słodkie placuszki 😀 Nie wpadłam na to, żeby wrzucić do nich mandarynkę, dodawałam ostatnio powidła śliwkowe 😉

Odpowiedz
Ania S 06/11/2017 - 12:44 pm

Muszę zrobić taką smażoną brukselkę – bardzo smakowicie wygląda 🙂 Podobnie jak ciecierzyca z pieczarkami – idealny obiad do pracy. No i placki oczywiście chętnie bym zjadła 🙂

Odpowiedz
Malwina 09/11/2017 - 3:36 pm

Ciecierzycę z pieczarkami polecam, własnie wrzuciłam przepis na blog 🙂

Odpowiedz
Angelika i Monika Candy Pandas 06/11/2017 - 2:16 pm

Cudowne są te Twoje pudełka 🙂 Musimy kiedyś zainwestować w oryginalne bento 🙂

Odpowiedz
piegusek 06/11/2017 - 3:26 pm

wszystko wygląda tak apetycznie:)

Odpowiedz
Monika St 06/11/2017 - 3:58 pm

Ile pyszności w pudełkach <3

Odpowiedz
Agnieszka D 06/11/2017 - 5:14 pm

Te podsmażane warzywa w bento są super 🙂

Odpowiedz
Malwina 09/11/2017 - 3:37 pm

Szybkie, proste w przygotowaniu i do tego zdrowe 🙂

Odpowiedz
Anna S. 06/11/2017 - 6:37 pm

Te Twoje pojemniczki mają zawsze tak apetyczną zawartość, że ciężko nie poczuć się głodnym 🙂

Odpowiedz
Marzena T 06/11/2017 - 6:59 pm

Nie mogę oglądać Twojego bloga na głodnego bo od razu mam zachcianki haha 🙂 A do sklepu o tej porze mam daleko 🙂 Fajne te pojemniczki, świetna sprawa na lunh do pracy 🙂 Lubię bardzo Twoje propozycje dań i dużo rzeczy mam w planach zrobić 🙂 P.s A może by tak seria dla Wegan ? Siostra przeszła na wege i szuka inspiracji kulinarnych

Odpowiedz
Malwina 09/11/2017 - 3:38 pm

Marzenko, zapraszam na Instagram Make bento not war, wrzucam tam głównie wegańskie pudełka plus dodatkowo pomysły na wege obiady 🙂

Odpowiedz
Megly 07/11/2017 - 7:47 am

Widzę, że dużo tu całkiem fajnych propozycji do podpatrzenia 🙂
Pomysł super z tym bento! Ja kupuję tę ideę w całości.
Lubię takie pyszne propozycje 🙂
Pozdrawiam ciepło 🙂

Odpowiedz
Martynosia 07/11/2017 - 5:08 pm

Jak zwykle pieknie i kolorowo 🙂 Musze wyprobowac kasze gryczana z burakami – takiego polaczenia jeszcze nie jadlam 😉

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies