Make bento, not war! #155

przez Malwina
Pomysły na lunchbox
Dzień dobry, 
Mamy poniedziałek, więc standardowo mam dla Was wpis z lunchboxami z minionego tygodnia. Muszę się troszkę przestawić i przyzwyczaić do zmiany czasu, bo często gdy mam już przygotowane pudełka, nie mam warunków, aby robić zdjęcia. A zdjęcia w sztucznym świetle nie wchodzą w rachubę. Stąd też brak wpisu z lunchboxami w biegłym tygodniu. Czas najwyższy przestawić się na gotowanie wczesnym rankiem. 

A co w lunchboxach? Jak zawsze różnorodnie i smacznie. W ruch poszły także termosy, które Połówek zabiera ze sobą praktycznie każdego dnia. Nie gotuję jednak niczego z myślą o posiłku w termosie. Pakuję do nich to, co akurat przygotowywałam na obiad. Ostatnio są to najczęściej potrawki, chili i gulasze, które gotuję (z lenistwa i braku czasu) w Cuisine Companion (w naszym domu nazywanym po prostu Kuzynem) lub Multicookerze (czyli Reńku).
Przypominam, że więcej lunchboxowych inspiracji znajdziecie na moim drugim koncie na Instagramie- Makebentonotwar. Dzielę się tam pomysłami na jedzenie do pracy oraz migawkami z mojego bento plannera. Zachęcam do śledzenia i komentowania. A jeśli wrzucacie zdjęcia swoich lunchboxów na Ig, to koniecznie oznaczcie je hasztagiem #makebentonotwar.
Pudełeczko jeszcze z poprzedniego tygodnia, a w nim placuszki na mące kokosowej, nasiona granatu, kiwi i powidła piernikowe
PONIEDZIAŁEK

Na śniadanie frittata z pieczarkami, sos z cukinii, seler naciowy i pomidorki. 

Na drugim pięterku placuszki gryczane z jabłkami, mandarynki, kiwi i konfitura ze śliwek.

W termosie strogonow plus dodatkowo pieczywo.

WTOREK
Na śniadanie shiri shiri z marchewki plus pół małego awokado skropionego sokiem z cytryny. 

W drugiej części placuszki kokosowo-ryżowe, kiwi, mandarynka i konfitura śliwkowa z cynamonem
W termosie ponownie porcja strogonowa plus osobno pieczywo.
6 komentarzy
0

Podobne posty:

6 komentarzy

Aguś kulinarnie 14/11/2016 - 11:26 pm

Muszę kiedyś zrobić jakieś placuszki na lunch:)

Odpowiedz
Ania z osobiedlamnie 15/11/2016 - 7:05 pm

Niezmiennie uwielbiam Twoje bento, chyba już to kiedyś pisałam… Cóż, nadal uwielbiam i podpatruję:-) przepysznie:-)

Odpowiedz
rabarbarowo 21/11/2016 - 8:17 pm

Jak zawsze ciekawie i pysznie 🙂

Odpowiedz
Klaudia She-wolf 22/11/2016 - 7:46 am

Wyglądają cudnie i pewnie tak samo niebiańsko smakują 😀

Odpowiedz
Olga Nina 22/11/2016 - 9:27 am

Mniam mniam!

Wygląda naprawdę świetnie! I idę do przepisów!

Odpowiedz
liseko.pl 22/11/2016 - 1:31 pm

takiego wpisu było mi trzeba 😉 od niedawna jemy paleo i Mąż bierze pudełka obiadowe do pracy. to dla mnie mega inspiracja

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies