Lunchbox |
Pierwszy posiłek u Połówka to sałatka z indyka w ziołach prowansalskich, koziego sera, pomidora z zaatarem, ogórka, pieczonych batatów i fasolki szparagowej. Do tego oliwa z oregano.
Na drugim pięterku smażona pierś z indyka z ziołami prowansalskimi oraz sałatka z pomidorów, ciecierzycy i fety.
U mnie w bento foul mudammas plus kilka truskawek.
Na drugim pięterku sałatka z ciecierzycy i awokado.
U Połówka sałatka z indyka, jajka, ogórka, pomidora, rzodkiewki, cebulki dymki, papryki. W małym pojemniczku sos z tymiankiem.
Na drugi posiłek bezglutenowe placuszki twarogowe (tym razem z mąką jaglaną, bo ryżowa wyszła) plus truskawki.
Dodatkowo porcja lemoniady truskawkowej.
4 komentarze
Pięknie to wszystko wygląda. I pewnie wspaniale także smakuje 🙂
Będzie może przepis na pieczony naleśnik z truskawkami ?
Tyle pyszności *.*
Uwielbiam Twoje bento propozycje:)