Lunchbox: naleśniki z konfiturą |
A maj to nie tylko szparagi, ale i uwodzący nasze nosy zapach bzu i konwalii. Chyba nie ma drugiego tak pięknego miesiąca.
Pierwszy posiłek u Połówka to kotlety z indyka z marchewką (pieczone w piekarniku) plus warzywa: główki szparagów z parowaru, ogórek, papryka, marchewka.
Na drugim pięterku sushi ze szparagami.
U mnie również sushi ze szparagami (z podwójną porcją szparagów).
Na drugim poziomie sałatka z soczewicy i suszonych pomidorów plus główki szparagów z parowaru.
Posiłek białkowo-tłuszczowy u Połówka to kofty z indyka z cukinią oraz porcja sałatki greckiej.
W drugiej części pojemnika naleśniki na serwatce plus frużelina wiśniowa. Robiłam twaróg z 4,5 l wiejskiego mleka i została mi spora porcja serwatki. Część wykorzystałam do koktajlu, a resztę dodałam do ciasta naleśnikowego.
2 komentarze
Same smakowitości 🙂
Czy będzie w niedługim czasie przepis na burgery z bobu?
Od dłuższego czasu śledzę Pani bloga – dziękuję za pudełkowe inspiracje!
Świetne dania Pani tworzy! 🙂