Płatki ryżowe na mleku |
Płatki ryżowe na mleku to jedno z moich ulubionych śniadań. Są ekspresowe w przygotowaniu i świetnie smakują w połączeniu z owocami. Jem je praktycznie każdego dnia, odkąd jakiś czas temu przejadły mi się płatki owsiane.Przy okazji to już 300. przepis w cyklu Śniadanie Mistrzów! Gdy rozpoczynałam go, nawet nie sądziłam, że uda mi się zgromadzić tak pokaźną bazę śniadaniowych przepisów. W tym roku z pewnością powiększy się ona o kilkadziesiąt nowych, troszkę lżejszych potraw.
PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU
Śniadanie Mistrzów #300
Śniadanie Mistrzów #300
Składniki:
- 40 g płatków ryżowych błyskawicznych
- 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego, np. sojowego, migdałowego (250 ml)
- dodatki: ulubione świeże owoce
Przygotowanie:
Płatki ryżowe umieszczamy w rondelku i zalewamy mlekiem lub napojem roślinnym. Zagotowujemy, następnie gotujemy przez 2-3 minuty. Przelewamy płatki do miseczki, dodajemy ulubione owoce i podajemy.
Płatki ryżowe na mleku |
Przepis na płatki ryżowe na mleku w wykonaniu czytelników:
Całkowity czas przygotowania: 5 minut.
5 komentarzy
Smacznie 🙂
Ryżowych na mleku jeszcze nie robiłam. Kiedyś kupiłam ryżowe i były gorzkie. Czy one zawsze takie są? Czy po prostu trafiłam na jakieś niedobre… ? 🙁
Majanko, musiałaś źle trafić. Są bardzo smaczne i delikatne. Ja kupuję je w Tesco.
nie jadłam ich z 10 lat:) Bo naczytałam się że są oczyszczone i mają wysokie IG:( a tak je lubiłam! Zrobię sobie za to ryż na mleku- smak podobny:) Piękne przepiękne zdjęcia!
takie zdjęcia zimą, jak możesz 😉