Płatki ryżowe na mleku

przez Malwina
 Płatki ryżowe na mleku przepis
Płatki ryżowe na mleku

 

Płatki ryżowe na mleku to jedno z moich ulubionych śniadań. Są ekspresowe w przygotowaniu i świetnie smakują w połączeniu z owocami. Jem je praktycznie każdego dnia, odkąd jakiś czas temu przejadły mi się płatki owsiane.Przy okazji to już 300. przepis w cyklu Śniadanie Mistrzów! Gdy rozpoczynałam go, nawet nie sądziłam, że uda mi się zgromadzić tak pokaźną bazę śniadaniowych przepisów. W tym roku z pewnością powiększy się ona o kilkadziesiąt nowych, troszkę lżejszych potraw.

 Płatki ryżowe na mleku jak zrobić

 

PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU
Śniadanie Mistrzów #300

Składniki:

  • 40 g płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego, np. sojowego, migdałowego (250 ml)
  • dodatki: ulubione świeże owoce
Przygotowanie:
Płatki ryżowe umieszczamy w rondelku i zalewamy mlekiem lub napojem roślinnym. Zagotowujemy, następnie gotujemy przez 2-3 minuty. Przelewamy płatki do miseczki, dodajemy ulubione owoce i podajemy.
 Płatki ryżowe na mleku proporjce

 

 

 Płatki ryżowe na mleku przepis
Płatki ryżowe na mleku

Przepis na płatki ryżowe na mleku w wykonaniu czytelników:

Całkowity czas przygotowania: 5 minut.

5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

Kinga 23/01/2016 - 9:19 am

Smacznie 🙂

Odpowiedz
Majana 23/01/2016 - 8:00 pm

Ryżowych na mleku jeszcze nie robiłam. Kiedyś kupiłam ryżowe i były gorzkie. Czy one zawsze takie są? Czy po prostu trafiłam na jakieś niedobre… ? 🙁

Odpowiedz
Malwina 23/01/2016 - 8:13 pm

Majanko, musiałaś źle trafić. Są bardzo smaczne i delikatne. Ja kupuję je w Tesco.

Odpowiedz
Mada 24/01/2016 - 9:49 pm

nie jadłam ich z 10 lat:) Bo naczytałam się że są oczyszczone i mają wysokie IG:( a tak je lubiłam! Zrobię sobie za to ryż na mleku- smak podobny:) Piękne przepiękne zdjęcia!

Odpowiedz
Agata Chmielewska (Kurczak) 27/01/2016 - 9:48 pm

takie zdjęcia zimą, jak możesz 😉

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies