Koktajl z jarmużem i ananasem |
Do wiosny wprawdzie jeszcze daleko, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zagrać w zielone. Śniadaniowa koloroterapia w postaci zielonego koktajlu wprawi Was w dobry nastrój i przy okazji dostarczy odrobinę witamin. Koktajl, który dziś Wam prezentuję, jest słodki za sprawą dodatku soku z pomarańczy i miąższu świeżego ananasa. Zawiera także jarmuż, który nadał mu ładnego koloru. Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam takie lekkie koktajle owocowo-warzywne.
KOKTAJL Z JARMUŻEM I ANANASEM
Śniadanie Mistrzów #293
Śniadanie Mistrzów #293
Składniki (na 1 dużą lub 2 średnie porcje):
- sok z 2 dużych pomarańczy
- 150 g świeżego dojrzałego ananasa (waga po obraniu)
- 1/2 szklanki posiekanych/porwanych liści jarmużu (bez twardej łodygi)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy dokładnie do otrzymania gładkiej konsystencji. Koktajl z jarmużu przelewamy do wysokich szklanek i podajemy. Latem warto wzbogacić go o dodatek kruszonego lodu.
Koktajl z jarmużem i ananasem |
Całkowity czas przygotowania: 5 minut.
4 komentarze
Zdrowy i oczyszczający koktajl w sam raz po świętach 🙂
solidna dawka witamin!
Kolor ma niezwykle kuszący 🙂
Tylko takich potraw mi trzeba po świętach.Pycha:)