Koktajl z jarmużem i ananasem

przez Malwina
Zielony koktajl z jamrużem
Koktajl z jarmużem i ananasem

 

Do wiosny wprawdzie jeszcze daleko, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zagrać w zielone. Śniadaniowa koloroterapia w postaci zielonego koktajlu wprawi Was w dobry nastrój i przy okazji dostarczy odrobinę witamin. Koktajl, który dziś Wam prezentuję, jest słodki za sprawą dodatku soku z pomarańczy i miąższu świeżego ananasa. Zawiera także jarmuż, który nadał mu ładnego koloru.  Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam takie lekkie koktajle owocowo-warzywne.

 Koktajl z jarmużu

 

KOKTAJL Z JARMUŻEM I ANANASEM
Śniadanie Mistrzów #293 


Składniki (na 1 dużą lub 2 średnie porcje):

  • sok z 2 dużych pomarańczy
  • 150 g świeżego dojrzałego ananasa (waga po obraniu)
  • 1/2 szklanki posiekanych/porwanych liści jarmużu (bez twardej łodygi)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy dokładnie do otrzymania gładkiej konsystencji. Koktajl z jarmużu przelewamy do wysokich szklanek i podajemy. Latem warto wzbogacić go o dodatek kruszonego lodu.
Zdrowy koktajl z jarmużem
Koktajl z jarmużem i ananasem

Całkowity czas przygotowania: 5 minut.

4 komentarze
0

Podobne posty:

4 komentarze

Magda C. 03/01/2016 - 12:10 pm

Zdrowy i oczyszczający koktajl w sam raz po świętach 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 03/01/2016 - 12:40 pm

solidna dawka witamin!

Odpowiedz
gin 04/01/2016 - 8:12 pm

Kolor ma niezwykle kuszący 🙂

Odpowiedz
AZgotuj! 08/01/2018 - 2:46 pm

Tylko takich potraw mi trzeba po świętach.Pycha:)

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies