Make bento, not war! #104

przez Malwina
Bento
Nowy tydzień rozpoczynamy od przeglądu zawartości lunchboxów. Tym razem udało mi się dwa razy zmierzyć z charaben. Efektem tego są wesołe wisienki, które widzicie na zdjęciu powyżej i nie do końca udane Hello Kitty. Na szczęście zapasy ryżu do sushi mam naprawdę spore, więc postaram się w jesienne wieczory poćwiczyć. To świetna zabawa i zachęcam każdego do tego, aby spróbował zmierzyć się z obrazkowym bento.

Zapraszam do lektury i życzę udanego tygodnia!

Make bento, not war!

PONIEDZIAŁEK

Na dobry początek tygodnia charaben. W pojemniku wylądowały dwa kotki Hello Kitty. Nic to, że zapomniałam dorobić im uszy. Oczywiście, gdy Połówek spytał, czemu nie mają uszu, szłam w zaparte, że tak właśnie miało być. Dodatkowo sznycle z indyka smażona na maśle kokosowym, pieczona dynia i buraki z orzechami włoskimi, ogórki z czarnuszką, rukola, pomidory i rzodkiewki. 
WTOREK
Rozkręciłam się i przygotowałam kolejne obrazkowe bento.  W pojemniku znalazły się wesołe wisienki, indyk oraz warzywa. 

ŚRODA

Tym razem udało mi się sfocić jedynie moje bento. W środku mój ulubiony ostatnio makaron z suszonymi pomidorami . Dołożyłam do niego jeszcze bób marynowany w oliwie (był w ofercie Lidla podczas akcji hiszpańskiej, zerknijcie na półki, bo teraz wyprzedają końcówki i słoiczek kosztuje niecałe 4 zł. A bób jest przepyszny. Oliwę wykorzystuję do sałatek i marynat). 

CZWARTEK

Do bento włożyłam pilaw z ryżu jaśminowego z pieczoną dynią hokkaido i jarmużem. Sezonowo i smacznie. Dodatkowo pierś z kurczaka smażona z czerwoną czubricą.  
8 komentarzy
0

Podobne posty:

8 komentarzy

TusieRobi Moje Rękodzieło 28/09/2015 - 6:48 am

Takie kolorowe śniadanie to nawet niejadek by chętnie zjadł!

Odpowiedz
Jadwiga M 28/09/2015 - 6:59 am

Bardzo urocze buźki w bento 🙂 A czym zrobiłaś uśmiechy?

w-spodnicy.blogspot.com

Odpowiedz
Malwina 29/09/2015 - 2:56 pm

Użyłam nori.

Odpowiedz
Jadwiga M 29/09/2015 - 3:47 pm

Dzięki za informację!

Odpowiedz
Martynosia 28/09/2015 - 9:44 am

Zestawy jak zwykle piekne i smakowite 😉 Hraben sa rewelacyjne, jestem pelna podziwu, ze masz na to czas 😉 Ja dochodze do siebie po wakacjach i zamierzam wrocic do gotowania i szykowania jedzonka do pracy, tylko musze najpierw uzupelnic zapasy 😉

Odpowiedz
Magda C. 28/09/2015 - 10:38 am

Kurde kiedy ty znajdujesz na to czas? Jakie cudowne buźki, kolory, smakowe połączenie. Rewelacja 🙂

Odpowiedz
FitHealthyLife 28/09/2015 - 4:49 pm

Genialne to Bento 🙂

Odpowiedz
JustInka 29/09/2015 - 9:57 am

Wspaniałe. Ja już na szczęście też powoli wracam do pudełkowania. Bo ostatnie tygodnie mocno u mnie namieszały. Najbardziej podoba mi się różowy ryż 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies