Make bento, not war #103

przez Malwina
Sałatka do pracy
Dzień dobry! 
Lada dzień rozpocznie się kalendarzowa jesień. Zakupione niedawno dynie poszły w ruch, przy okazji lądując także w bento. Póki co skromnie, bo w sałatce z dodatkiem pieczonych warzyw. Ale sałatce nie byle jakiej! Niezwykle smacznej i w sam raz do pracy lub szkoły. Przepisem podzielę się z Wami już wkrótce. Tymczasem zapraszam do lektury i życzę smacznego tygodnia. 

Make bento, not war !

PONIEDZIAŁEK

W lunchboxie Połówka sałatka makaronowa z pieczoną papryką i fetą. Dodatkowo trzy sznycle z indyka przyprawione czerwoną czubricą (smażone na oleju kokosowym).

W moim zestawie spaghetti z suszonymi pomidorami i oliwkami, pomidor, ogórek i oliwki kalamata.

WTOREK
W lunchboxie kasza pęczak z piersią z indyka, pieczarkami, papryką, groszkiem i tymiankiem. Dodatkowo jajko sadzone, buraki z fetą oraz pomidor ze szczypiorem.

ŚRODA
Połówek zabrał tego dnia pilaw z dodatkiem warzyw i rodzynek oraz gotowane na parze sznycle z indyka, przyprawione mieszanką curry.

PIĄTEK

W pojemniku u Połówka świetna sałatka z dodatkiem pieczonej dyni, papryki, buraków i koziego sera.  

4 komentarze
0

Podobne posty:

4 komentarze

Kinga 21/09/2015 - 2:50 pm

Smacznie 🙂

Odpowiedz
Magda 21/09/2015 - 3:53 pm

Twoje zdjęcia za każdym razem cieszą mi oczy 🙂 Już się nie mogę doczekać powrotu na uczelnie,mam dzięki Tobie tyle pomysłów na bento 🙂

Odpowiedz
Magda C. 21/09/2015 - 6:30 pm

Mmm pyszności 🙂

Odpowiedz
Anonimowy 23/09/2015 - 9:43 pm

Aż nabrałam apetytu na te pyszności 🙂 i od jutra a właściwie pojutrza też zamiast kanapek będę sobie robić takie cudeńka 🙂 Mniam….

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies