Dania z bakłażana

przez Malwina

 Kofty z bakłażanem
Kofty 
z bakłażanem
Plastry bakłażana w sosie jogurtowym
Bakłażan
 w sosie
 Grillowany bakłażan z winegretem
Bakłażan 
w winegrecie
Sałatka z pieczonego bakłażana
Sałaka z 
 bakłażanem
 Dip z bakłażana
Dip 
z bakłażana
 Pieczone warzywa po turecku
Turlu

 Bób z warzywami
Potrawka 
z bobem
 Szakszuka turecka
Szakszuka 
turecka
Kawior z bakłażana
Kawior 
z bakłażana
Kurczak pieczony z ratatują
Kurczak 
z ratatują
 Kibbeh z bakłażana
Kibbeh
 z bakłażana
Gulasz 
z bakłazanem
 Shawarma z bakłażanem
Shawarma
 z bakłażanem
 Gulasz z dynią
Gulasz z dynią
 i ciecierzycą
Sałatka z kuskusem i pieczonymi warzywami
Sałatka
 z kuskusu
Bakłażan faszerowany kuskusem
Bakłażan 
z kuskusem
 Bakłażan z mięsem mielonym
Bakłażan
faszerowany
 Adżapsandali z mięsem
Adżapsandali
 z mięsem
 Curry z pieczoną brukselką
Curry 
z brukselką
 Bakłażan faszerowany szpinakiem
Bakłażan 
ze szpinakiem
 Curry z tofu i bakłażanem
Potrawka z 
bakłażanem i tofu
  Sałatka z bakłażana i fety
Sałatka z 
bakłażana i fety
 Escalivada
Escalivada

 Jajka zapiekane z warzywami
Jajka zapiekane
 z warzywami
 pisto
Pisto

 Briam
Briam

Ciambotta
Ciambotta

  Pasta alla norma
Pasta alla
 Norma
Kurczak z bakłażanem i oliwkami
Kurczak z 
bakłażanem 
 caponaa przepis
Caponata

 Baba ghanoush
Baba
 Ghanoush
 Adżapsandali
Adżapsandali

 Ajłazan
Ajłazan

Curry z bakłażanem i papryką
Curry 
z bakłażanem
ajwar przepis
Ajvar

5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

gin 24/08/2015 - 12:02 pm

Dzisiaj właśnie naszła mnie ochota na zapiekanego bakłażana; jak na złość, nie było… Zadowoliłam się paprykami, a do bakłażana jeszcze wrócę 🙂

Odpowiedz
mopswkuchni 26/08/2015 - 8:57 am

Bardzo zacne zestawienie. Na pewno będę zaglądać.

Odpowiedz
Anita 19/06/2017 - 1:33 pm

Jak wiele różnych przepisów, sporo z nich nie znałam :)Dodam tę stronkę do ulubionych 😉

Odpowiedz
Iwona 20/07/2017 - 11:52 am

Cudowne danie na taki dzień jak dzisiaj – 30 stopni 🙂
Dziękuję za przepis.

Odpowiedz
Izabela 12/07/2019 - 4:37 pm

Wpisałam „bakłażan” a tu tyle smakołyków i co tu wybrać? chyba zrobię coś podobnego do briam 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies