Bento |
W bento Połówka makaron crudaiola (z czosnkiem, oregano, bazylią, pomidorem i oliwą). Na drugim pięterku klopsiki drobiowe posypane szczypiorem.
U mnie w pudełku makaron razowy taki jak u Połówka oraz pomidor, ogórki i posiekana cebulka dymka ze szczypiorem.
W moim pudełku sałatka z tego, co miałam pod ręką, czyli kuskus, fasolka szparagowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, dymka, odrobina czosnku, melasa i pasta harissa. Dodatkowo mój ulubiony pomidor ze szczypiorem.
Połówek zapakował sobie do pojemnika piersi z kurczaka przyprawione końcówką mieszanki domowej na grilla. Dodatkowo warzywa (pomidory, ogórki gruntowe, cebulka) i oliwki marynowane z czosnkiem i chili.
W termosie obok nocna owsianka z domowym dżemem z brzoskwiń, malin i jeżyn.
8 komentarzy
Smacznie 🙂
Hmm, taka kasze gryczana to musze chyba zrobic, bo strasznie dawno nie jadlam kaszy, a ta zapowiada sie calkeim zmakowicie 🙂
PS. Widze ze codziennie jecie z innych pudeleczek 😉 Ja ostatnio tez kupilam sobie nowy zestaw z duza iloscia malych pojemniczkow, znalazlam tez na eBayu to pudelko z przesuwana przegrodka, chyba sie zdecyduje i kupie? Zadowolona jestes z neigo?
Lekko, smacznie i zdrowo! 🙂
Widzę, że uwielbiacie pomidory 😀
Zgadza się, pomidory darzymy miłością wielką. Co tydzień kupujemy kilka kilogramów przeróżnych odmian i znikają w kilka dni.
Ale wypasione propozycje:):)
Mam pytanie nie a' propos, ale ogólne bardziej – czy istnieją pojemniki, z których nie wycieka sos? Robię sobie sałatki w zwykłych pojemnikach z przykrywką z marketu, ale podróż do pracy im nie służy i następują brzydkie wycieki 🙂 Jest na to jakaś rada?
Oczywiście, że istnieją i nie są nawet takie drogie. Pojemnik na sałatkę Sistemy sprawdza się naprawdę nieźle, a kosztuje od 15 do 25 zł i dostaniesz go w wielu marketach (choćby Auchan). Zajrzyj sobie też do mojego wpisu na temat tego, jaki pojemnik śniadaniowy wybrać. Natomiast w zakładce o Bento znajdziesz kilkanaście moich recenzji przeróżnych pojemników. Jest w czym wybierać 🙂 A zanim zakupisz nowy pojemnik, transportuj dressing w małym słoiczku po koncentracie i wylewaj sos na sałatkę tuż przed jedzeniem. Jeśli będziesz mieć jeszcze jakieś pytania, służę pomocą.
Dziękuję za odpowiedź. Zwykle robię sałatki w większych ilościach i stad mój problem – bo zabieram ze sobą "wersję ostateczną", już doprawioną. Ale sos osobno to niezły pomysł. Widziałam taki pojemnik w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50287684/, jest też inny – na 2 dania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90284650/. To chyba też dobry kierunek 🙂