Bento |
Zapraszam Was do lektury i życzę udanego tygodnia. Zapowiada się prawdziwie upalny tydzień, dlatego pamiętajcie o tym, by każdego dnia wypić odpowiednio dużą porcję wody.
Dodatkowo ogórek małosolny, rzecz jasna roboty własnej. Na drugim pięterku wylądował kurczak w domowej przyprawie do grilla oraz ryż jaśminowy z czerwoną fasolą, groszkiem, ogórkiem, natką pietruszki i melasą z granatów.
W drugiej przegródce kalafior w winegrecie (z czosnkiem, oliwą, cytryną i koperkiem) oraz pyszny pomidor bawole serce ze szczypiorem z dymki.
W drugiej części pojemnika wylądowała kasza gryczana z pieczarkami i sosem sojowym, klopsiki drobiowe i posiekany szczypior z dymki.
Tym razem tylko moje śniadanie, czyli nocna owsianka z karobem, malinami oraz borówkami.
5 komentarzy
Smacznie wygląda 🙂
Jak to wszystko ślicznie wygląda <3
Ja także uwielbiam kolorowe letnie dania ma wynos, a Twoje prezentują się przepysznie 🙂 Sałatki podobne często zabieram, ale z kaszą jaglaną zazwyczaj 🙂 Te muffinki wyglądają cudnie – nie pogardziłanym teraz taką czekoladową z fasoli ;p A nocne owsianki zabieram ze sobą kilka razy w tygodniu (nie wkładam ich jednak do lodówki, bo nie bardzo lubię zimne rzeczy).
I jeszcze mam pytanie, jeśli to nie tajemnica – czy Ty jesteś na diecie wegetariańskiej /wegańskiej ? Zauważyłam, że Twoje zestawy nigdy nie zawierają mięsa i jestem ciekawa czy całkiem z niego zrezygnowałaś…
Ile sałatek, mniam!
Zaglądam do Ciebie od dawna, choć ostatnio bardzo rzadko. W zasadzie chciałam napisać tylko tyle: chylę czoła przed Waszymi bento! Nie wiem jak udaje Ci się to wszystko tak pięknie przygotować – może krótki kurs dla bento-początkujących-matek-z-trudem-ogarniających?:)
Pozdrawiam!