Eton mess z truskawkami

przez Malwina
Eton mess truskawkowy
Eton mess z truskawkami 
Eton mess to słodki i pyszny bałagan skryty w szklanych pucharkach. Soczyste czerwone truskawki, bita śmietana i kruche bezy – to połączenie skradło już niejedno serce. Przygotowanie takiego deseru to dosłownie kilka chwil, o ile macie pod ręką upieczone bezy. Rozsmakujcie się w eton mess z truskawkami, póki trwa sezon na te pyszne owoce.


Zajrzyjcie do Mirabelki, Lejdi, Gin i Siankoo i zobaczcie ich 
pyszne desery z dodatkiem truskawek.

Beza z truskawkami

ETON MESS Z TRUSKAWKAMI


Przygotowanie:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • kilkanaście bez
  • świeże truskawki, odszypułkowane
Eton mess z truskawkami- przygotowanie:
Kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec stopniowo cukier i ekstrakt z wanilii. Do szklanych pucharków kruszymy warstwę bez, nakładamy łyżkę bitej śmietany, pokrojone w mniejsze kawałki truskawki i kontynuujemy warstwy, aż wypełnią cały pucharek. Eton mess z truskawkamipodajemy od razu po przygotowaniu, najlepiej w towarzystwie ulubionej kawy.

Wypróbuj inne przepisy na deser eton mess:

Eton mess z kiwi
Eton mess
z musem z kiwi
Eton mess z rabarbarem
Eton mess
z rabarbarem
Eton mess z bananem
Eton mess
z bananem i karmelem
 Eton mess z granatem
Eton mess z
granatem

Truskawkowy eton mess

Deser z bezami i owocami

Beza z truskawkami
Eton mess z truskawkami 

Deser z bezami i truskawkami
Eton mess z truskawkami 

Czas przygotowania: 10 minut.

4 komentarze
0

Podobne posty:

4 komentarze

gin 22/06/2015 - 5:16 pm

Aż ciężko uwierzyć, że coś tak prostego może tak cudownie smakować 🙂

Odpowiedz
Magda C. 22/06/2015 - 5:54 pm

Prosty i pyszny deser 🙂

Odpowiedz
Kinga 22/06/2015 - 7:11 pm

Smacznie 🙂

Odpowiedz
kasia 23/06/2015 - 6:35 am

Polaczenie beza + bita smietana zawsze sie udaje!
Bardzo wiosennie-letnio u Ciebie…
🙂

Bylo mi bardzo milo wspolnie truskawkowac.
Kasia
(www.lejdi-of-the-house.bloog.pl)

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies