Make bento, not war! #88

przez Malwina
Zestawy z minionego tygodnia były wyjątkowo skromne. Skromne, ale jak zawsze smaczne i oparte na sezonowych produktach. W dalszym ciągu w lunchboxach królują zielone szparagi. Szkoda, że sezon na to pyszne warzywo trwa tak krótko. 
Przy okazji przypominam Wam o konkursie, w którym możecie wygrać fajne i praktyczne lunchboxy. Na Wasze zgłoszenia czekam do końca maja. 
Make bento, not war!

PONIEDZIAŁEK

W pojemniku Połówka orkiszowa focaccia, dodatkowo sos tzatziki, warzywa (ogórki, pomidorki, szparagi, papryka) oraz pierś z kurczaka z patelni. 

W drugim lunchboxie makaron razowy z pesto z botwinki z pomidorkami i bazylią oraz pierś z kurczaka.

U mnie w pojemniku taki sam makaron z pesto z botwinki, dodatkowo wzbogacony o dodatek brokułów gotowanych na parze, pomidorków i tofu. Dodatkowo kilka zielonych szparagów.

CZWARTEK

Tego dnia Połówek zabrał ze sobą twarogową owsiankę z mrożonymi jagodami (niestety zapomniałam ją sfotografować) oraz stir-fry z pieczarkami, marchewką, imbirem, chili (doprawiony sosem ostrygowym i rybnym) oraz dwa sznycle z indyka (jedynie w soli i pieprzu).

PIĄTEK
7 komentarzy
0

Podobne posty:

7 komentarzy

Naturalne metody 26/05/2015 - 12:22 pm

Bardzo estetycznie podane.Wygląda apetycznie i musi być pyszne;)

Odpowiedz
Magda C. 26/05/2015 - 12:36 pm

Genialne masz te zestawy… żeby mi się je chciało robić 🙁

Odpowiedz
Ania S 26/05/2015 - 12:51 pm

Bardzo mi się podoba ta Twoja sałatka z pesto z botwinki i tofu 😉 Muszę trochę bardziej docenić wszechstronność botwniki, bo robię chyba jedynie zupy z jej udziałem, a czasem liscie dodaję do warzywnych mieszanin kaszowych 🙂

Odpowiedz
Vela 26/05/2015 - 1:06 pm

Ile ja bym dała za takie pyszności… Jednak pesto z botwinki wygrywa wszystko. Cudowny pomysł. 🙂

Odpowiedz
Kinga Łucja 26/05/2015 - 3:07 pm

Świetny pomysł 🙂

Odpowiedz
bentomonia 26/05/2015 - 3:22 pm

Piękne i smaczne… i jakie one tam skromne 😉 Pozdrawiam

Odpowiedz
Aleksandra Fic 28/05/2015 - 11:11 am

Wszędzie inspiracje! 😉

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies