Make bento, not war! #83

przez Malwina

Witajcie w nowym tygodniu. Tym razem ponownie zaglądamy do lunchboxów Połówka. Było różnorodnie, kolorowo (jak wiadomo i strefa wizualna jest niezwykle istotna), no i przede wszystkim smacznie. Za dwa dni miną dwa lata, odkąd na blogu pojawiają się podsumowania z posiłkami do pracy i szkoły. Czas mija niezwykle szybko. Cieszę się, że przez te kilkadziesiąt miesięcy udało mi się nakłonić już tyle osób do bentowania 🙂


WTOREK

Na śniadanie placuszki z bananem. Dodatkowo jogurt naturalny z borówkami oraz winogrona.
Drugi posiłek to sałatka z soczewicy i fety oraz dwie piersi z kurczaka (w domowej przyprawie do gyrosa), które jak na złość zapomniałam pokroić. 

ŚRODA

Na śniadanie pieczony szwedzki naleśnik z borówkami, kiwi i kilka winogron.

CZWARTEK

Na śniadanie pieczona owsianka z borówkami i kokosem
W ostatnim pojemniku pierś z kurczaka pieczona w beztłuszczowej frytkownicy oraz sałatka grecka

PIĄTEK

Jako pierwszy posiłek drop scones, szkockie placuszki. Dodatkowo kilka truskawek
Drugi posiłek to dwie piersi z kurczaka w domowej przyprawie do drobiu oraz makaron z oliwą i mieszanką ziół (gotowa mieszanka w zestawie z makaronem). 
5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

Kyu 20/04/2015 - 1:56 pm

Fajne zestawy 😉 u mnie królują kasze i makarony z dodatkami warzywnymi. Mięso biorę rzadko, bo zimnego nie lubię, a na przerwę mam tylko 15 minut, to i nie ma czasu czekać aż wszystko będzie równo podgrzane… Zimnego brokuła prędzej przełknę 😉

Odpowiedz
karolina li 20/04/2015 - 3:44 pm

Dziennie kurczak 🙂 idealny dobry do każdego dania :)) podoba mi się pomysł na zabieranie takich plackow :))

Odpowiedz
Magda C. 20/04/2015 - 3:56 pm

Same smakołyki 🙂

Odpowiedz
Kinga Łucja 20/04/2015 - 5:04 pm

Smacznie 🙂

Odpowiedz
Anonimowy 22/04/2015 - 4:05 pm

A jednak można z fantazją!

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies