Make bento, not war! #78

przez Malwina
Tym razem zamiast robić charaben, bawiłam się „turlanie” temari sushi. Wykonanie temari sushi okazało się być o wiele bardziej czasochłonne, aniżeli lepienie zwierzaczków z ryżu. Więcej o samym temari sushi napiszę Wam już wkrótce w osobnym wpisie. 

Do pojemnika zapakowałam jedynie sushi z przetworzoną rybą (te z surowym łososiem podałam od razu po przygotowaniu). Pamiętajcie, że ze względów bezpieczeństwa lepiej nie umieszczać surowego mięsa w bento, ponieważ psuje się o wiele szybciej. Jeśli macie już ochotę na sushi, postawcie na wędzone ryby.

WTOREK
Jako pierwszy posiłek temari sushi, dodatkowo kawałek omletu i sos sojowy w pojemniczku.

Kolejny posiłek to kasza jęczmienna z sosem sojowym, pieczarkami i porem. Dodatkowo pierś z kurczaka (w domowej przyprawie do kurczaka), surówka z kiszonej kapusty i marchewki.

ŚRODA
Na śniadanie pasta z tuńczyka, jajka i dymki, wymieszana z odrobiną kwaśnej śmietany, doprawiona solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Niestety skończyły się zapasy ogórków w mojej spiżarce, więc tego elementu zabrakło w paście. Dodatkowo bułka grahamka.
Drugi posiłek to makaron żytni z octem balsamicznym, schab w sezamie, oraz sałatka z warzyw (pomidor, papryka, rzodkiewka, oliwa).

CZWARTEK
Drugi posiłek to makaron żytni z octem balsamicznym (z dodatkiem jabłka), oliwą, kilka pomidorków, brokuł z parowaru oraz 3 plastry schabu w sezamie.
6 komentarzy
0

Podobne posty:

6 komentarzy

Zuzanna Ploch 16/03/2015 - 9:41 am

Śliczne 🙂 W pierwszej chwili myślałam, że to ozdobne wielkanocne jajka 🙂

Odpowiedz
Alex Mikolajska 16/03/2015 - 12:31 pm

super 😉 rowniez pomyslalam ze to jajka 😀

Odpowiedz
Marta- Taste Eat 17/03/2015 - 7:04 am

uwielbiam oglądać te Twoje bento!

Odpowiedz
FitHealthyLife 18/03/2015 - 8:07 am

Śliczne. Jak robiłaś tego kurczaka?

Odpowiedz
Malwina 18/03/2015 - 8:14 am

Pierś doprawiłam domową mieszanką do kurczaka i usmażyłam w frytkownicy beztłuszczowej.

Odpowiedz
Magda C. 19/03/2015 - 3:20 pm

Znowu same pyszności 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies