To był wyjątkowo pracowity tydzień! Nie do końca jestem zadowolona z wyglądu posiłków, które przygotowałam, no ale tak to już bywa, gdy wolny czas kurczy się do minimum i dodatkowo nie ma się już siły na gotowanie po całym dniu obowiązków. Na dodatek zachciało mi się gruntownych porządków i wieczory spędzałam na układaniu rzeczy w szafach.
Tyle tytułem wstępu. Zapraszam Was do lektury i życzę udanego tygodnia.
Make bento, not war!
WTOREK
W zestawie Połówka nocna owsianka z waniliowym serkiem i karobem.
W drugim pojemniku indyk z ziołami prowansalskimi, 3 kromki razowego chleba z ziarnami i kilka marynowanych pieczarek.
Ostatni posiłek to szybka sałatka z kuskusem i warzywami, indyk i marynowany bakłażan z orzechami.
U mnie owsianka z karobem i dwa owoce kiwi.
CZWARTEK
Na śniadanie pasta z makreli i razowe pieczywo. Jako drugi posiłek gotowane na parze kotlety z kurczaka i kasza gryczana z pieczarkami.
Ja zabrałam ze sobą sałatkę z pęczaku z rukolą, pomidorkami, pestkami dyni i marynowanymi karczochami.
PIĄTEK
W zestawie u Połówka pieczona owsianka z ricottą i frużeliną jeżynową. Dodatkowo kiwi.
Na drugi posiłek sałatka z ryżem, pieczonym kurczakiem, pomidorami, ogórkiem, zielonym groszkiem i sałatą rzymską. W osobnym pojemniczku dressing z octem balsamicznym i oregano.
W moim zestawie makaron żytni z brokułem gotowanym na parze, tofu oraz karczochami, wymieszany z oliwą i drobno posiekanym czosnkiem.
9 komentarzy
Podziwiam, bo ja nie mam siły szykować tak sobie jedzenia 🙁
Wygląda apetycznie! 🙂
W jednym zestawie dostrzegłam ogórki wycięte na kształt serca, urocze! 🙂
świetne sa te pojemniczki!
Powiem Ci że jak zazwyczaj zachwycałam się słodkimi potrawami, tak teraz z racji wyliczania diety chętnie bym się nad ostatnią brokułową sałatką pochyliła.
Moja ulubiona seria na blogu. Tyle inspiracji w jednym miejscu 🙂
Najbardziej podobają mi się Twoje sałatki i tą pieczoną owsianką także bym nie pogardziła 😉
Te wytłuszczone w tekście potrawy są gdzieś na blogu?
Akurat w tym podsumowaniu nie. Jeśli chcesz na którąś z potraw przepis, daj znać 🙂