Drugi posiłek to sałatka makaronowa z tuńczykiem i jajkiem.
Na obiad przygotowałam kaszę pęczak z pieczarkami i sosem sojowym. Dodatkowo duża pierś z kurczaka marynowana wcześniej w winegrecie oraz gotowana na parze fasolka szparagowa.
Na śniadanie frittata z kozim serem, pomidorami i szpinakiem.
Na drugi posiłek pierś marynowana w winegrecie, focaccia z gorgonzolą i figami oraz gotowana na parze fasolka szparagowa.
Ostatni posiłek to filet z kurczaka w ziołowej marynacie oraz placki z dyni. Do placków przygotowałam dip jogurtowy (w dużym pojemniku).
Jako śniadanie sałatka z tuńczyka i selera naciowego, dodatkowo bułka dyniowa.
Na drugi posiłek kasza gryczana z pieczarkami i jasnym sosem sojowym, burgery ziołowe oraz fasolka szparagowa z pomidorem malinowym.
8 komentarzy
Fantastyczne zestawy 🙂
Wybieram pizzerinki, sałatkę z gorgonzolą i rukolą oraz fritatę z pomidorami i szpinakiem 🙂
Oj zazdraszczam Twojemu Połówkowi 🙂
Idealny jadłospis:)
Znowu same pyszności 🙂
A mogę prosić o przepis na placuszki brokułowe i dyniowe ? 🙂 Zapowiadają się bardzo smakowicie
Olciu, placki dyniowe już podlinkowałam w zestawieniu lunchboxów. Brokułowe pojawią się na blogu w najbliższy weekend.
a gdzie znajdę takie pudełko jak to w którym jest focaccia? 🙂
Martyno, rozejrzyj się za nim w Tk Maxx. U góry w zakładce o "bento" znajdziesz recenzję tego pojemnika i więcej informacji.