Na śniadanie ponownie chlebek z jabłkami. Dodatkowo twaróg z jogurtem, miodem plus pekany. W drugiej przegródce nektarynka i jabłko.
Drugi posiłek to niezawodna sałatka ziemniaczana z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową.
Na obiad stir-fry z kurczakiem, ryżem, papryką, cukinią, imbirem, czosnkiem i chili. Doprawiony sosem rybnym i sojowym.
Zestaw środowy zmieścił się w jednym pojemniku. Na śniadanie placuszki ryżowe z jabłkiem i cynamonem. Idealne na wykorzystanie nadmiaru ugotowanego ryżu.
Jako drugi posiłek kurczak w sezamie, dodatkowo ryż z czarnym sezamem, pomidorki i papryka czerwona.
Na śniadanie rosyjskie placki z twarogu, czyli syrniki. Dodatkowo mus z truskawek oraz mandarynka.
Kolejny posiłek to sałatka makaronowa z tuńczykiem i jajkiem.
Ostatni posiłek to razowy makaron z pesto ze szpinaku oraz dwie smażone piersi z kurczaka (ze słodką papryką i czosnkiem).
3 komentarze
świetny blog juz zapisałam…;) pozdrawima
Pyszne pomysły na jedzonko do pracy….tylko żeby chciało mi się tak codziennie rano je robić 😉
Rewelacyjne masz te pomysły na lunch boxy 🙂