Drugi posiłek to kurczak z dodatkiem czerwonej czubricy, dodatkowo kasza kuskus (z odrobiną czosnku, natką pietruszki, przyprawiona sokiem z cytryny i oliwą). W drugiej przegródce pomidory i cebula.
Na ostatni posiłek polędwiczki z kurczaka (ze słodką papryką, oregano i tymiankiem) oraz pilaw z groszkiem i marchewką. Dodatkowo dołożyłam kawałek cytryny, by w razie potrzeby doprawić ryż.
Tym razem udało mi się pomieścić wszystko w jednym pudełku. Na śniadanie przygotowałam omlet z płatkami czerwonej papryki i ośmiorniczki z parówek. Dodatkowo do śniadania pomidor oraz razowe pieczywo (poza pojemnikiem).
Jako drugi i trzeci posiłek spora porcja sałatki z pęczaku, indyka i brokułów. Dodatkowo dorzuciłam do niej suszoną żurawinę, dzięki czemu była jeszcze smaczniejsza.
Na śniadanie pieczona owsianka z malinami i wiórkami kokosowymi. Dodatkowo jogurt naturalny i połówka jabłka (skropionego sokiem z cytryny).
Drugi posiłek to grillowana pierś z kurczaka, gotowana na parze fasolka szparagowa oraz świeże warzywa (pomidor, papryka, ogórek gruntowy).
Ostatni posiłek to tabbouleh na bazie kaszy pęczak oraz polędwiczki z kurczaka z oregano i czosnkiem.
5 komentarzy
Wszystko wygląda tak smacznie 😀
Cudowna inspiracja. Mój 16 letni syn od początku roku szkolnego oszalał na punkcie sałatek w pudełku!
Wygląda apetycznie! 🙂
Poniedziałek i piątek kochana to moi farowyci. Pozostałe też smakowite, ale pieczona owsianka jest the best!
podziwiam różnorodność i pomysłowość 🙂