Make bento, not war! #40

przez Malwina
Witajcie w nowym tygodniu. Jak nakazuje już blogowa tradycja, zaczynamy od przeglądu zawartości lunchobox’ów. Szczególnie muszę Wam polecić greckie spanakorizo, czyli ryż ze szpinakiem doprawiony sokiem z cytryny. Świetnie sprawdza się na zimno jako samodzielne danie lub dodatek do drobiu lub ryby. Wypróbujcie koniecznie, tym bardziej teraz, kiedy do woli możemy korzystać ze świeżego szpinaku. Z kolei nasze krajowe truskawki wylądowały w delikatnych placuszkach na bazie serka ricotta. Postaram się w najbliższym czasie podzielić się z Wami przepisem na nie. 

Poniedziałkowe bento- śniadanie: placuszki z kiwi i bananem

Jako drugi posiłek sałatka z makaronu i makreli, mozzarella z pomidorem, migdały i suszone daktyle

Poniedziałkowe bento-obiad: Na obiad ryż smażony z indykiem i fasolka szparagowa.

Czwartkowe bento:
1) Na śniadanie nieśmiertelny twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką plus pomidorki koktajlowe
2) Na drugie pasta z makreli plus suszona żurawina jako przekąska

Jako trzeci posiłek grillowany indyk z ziołami prowansalskimi i fasolka szparagowa

Czwartkowe bento- obiad: kurczak smażony z pieczarkami , chili, imbirem i czosnkiem, doprawiony sosem sojowym, fasolka szparagowa, oliwki

Piątkowe bento:
1) Na śniadanie placuszki z ricotty z truskawkami
2) Na drugie pierś w domowej przyprawie włoskiej plus spanakorizo 

Piątkowe bento obiad: Pilaw z kurczakiem, papryką, marchewką i rodzynkami plus fasolka szparagowa

2 komentarze
0

Podobne posty:

2 komentarze

Magda C. 26/05/2014 - 10:07 am

Kolejne cuda porobiłaś dla pracy 🙂

Odpowiedz
JustInka 27/05/2014 - 10:14 am

Muszę się wreszcie zaopatrzyć w te pudełeczka! Boskie są twoje zestawy 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies