Tak upieczone pieczarki to smaczna przystawka, którą możecie podać na spotkaniu ze znajomymi lub przygotować sobie w ramach lekkiej kolacji. Jako dodatek do pieczarek warto zrobić lekki sos na bazie jogurtu z dodatkiem ziół.
W ramach wspólnego gotowania przepisy na faszerowane pieczarki przygotowały: Mopsik, Martynosia, Mirabelka, Siaśka, Shinju i Pela.
PS. Dziś przypadkiem usunęłam całkiem sporą liczbę komentarzy na blogu (z przeciągu ostatnich dwóch tygodni). Także niech Was nie dziwi to, że zamiast komentarzy wszędzie widnieje informacja o ich usunięciu. Jestem zła na samą siebie i to bardzo.
Składniki:
[przepis własny]
- 10 większych pieczarek
- 1 mała czerwona cebula
- 1 większy ząbek czosnku
- 1 nieduży pomidor, pozbawiony pestek
- 1 szklanka szpinaku
- sól, pieprz do smaku
- 3-4 łyżki tartego parmezanu plus dodatkowy ser do posypania
Czas przygotowania: 30 minut.
10 komentarzy
Ciekawy farsz, chociaż dla mnie trochę zbyt szpinakowy 🙂 Ale mojemu T. pewnie by smakował.
Oryginalne, zdrowe nadzienie. Dziękuję za wspólne faszerowanie. Nie zapomnij dodać wpisu do akcji 😉
Też zastanawiałam się nad farszem szpinakowym, ale ostateczniezdecydowałam się na coś innego, bo szpinak na ciepło jakoś mi nie podchodzi;)
Bardzo ciekawy farsz, jestem ciekawa smaku 🙂 Muszę spróbować!
smacznie wygladaja
bardzo fajny pomysł na pieczarkę! z takim farszem jeszcze ich nie spotkałam, dlatego chętnie spróbuję, bo uwielbiam wszelkie pomysły z udziałem szpinaku 🙂
Wyglądają bardzo apetycznie, uwielbiam pieczarki, więc taka wersja też na pewno przypadłaby mi do gustu: )
O mniam, jakie smaczne te pieczarki! 🙂
Coś w sam raz dla mnie …. jakby szyte na miarę:)
Uwielbiam pieczarki. Takie faszerowane to sa super! Nie zawsze chce mi się takie robić, ale pieczarki zapiekane mają w sobie niesamowity urok!