Make bento, not war! #34

przez Malwina
Za nami 34 tydzień z posiłkami do pracy. Tym razem udało mi się uwiecznić zestawy tylko z trzech dni. Nie zawsze udaje mi się zrobić zdjęcia bento. Ostatnio przygotowuję je po 21-22 i czasem albo nie mam już siły na robienie zdjęć, albo po prostu o tym zapominam. Oczywiście obiecuję poprawę. Jak zawsze pożywnie, kolorowo, z większą niż dotychczas ilością warzyw. 

*Jeśli i Ty na co dzień przygotowujesz sobie lub komuś z Twoich najbliższych jedzenie do pracy/szkoły i chciałbyś się  podzielić zdjęciami swoich zestawów, wyślij je wraz z krótkim opisem na adres mailowy filozofiasmaku(at)gmail.com. Zostaną umieszczone w osobnej zakładce ze zdjęciami czytelników.

Poniedziałkowe bento:
1) Na śniadanie twaróg ze szczypiorkiem, wymieszany z jogurtem naturalnym, sałata, kawałki ogórka, rzodkiewki i pomidorków
2) Na drugie shawarma (plus bułka pełnoziarnista)
3) Kurczak w przyprawie włoskiej, kasza jęczmienna, kawałki papryki 
Czwartkowe bento:
1) Na śniadanie twarożek, sałata, kawałki pomidora, ogórka, rzodkiewka (jako element ozdobny coś na kształt kwiatka i naga biedronka)
2) Na drugi posiłek klopsiki nabite na wykałaczki z papryką i kukurydzą w mini kolbach plus kasza kuskus
Czwartkowe bento cd:
Na obiad kurczak w domowej włoskiej przyprawie, kuskus, papryka, ogórki konserwowe, pomidor, ogórek, kukurydza
Piątkowe bento z rybą:
1) Na śniadanie pasta z makreli (wymieszana z jogurtem zamiast śmietany) plus ogórki konserwowe i papryka (osobno 2 kromki pieczywa)
2) Na obiad kotlety z tuńczyka, kuskus, kawałki pomidora, oliwki
4 komentarze
0

Podobne posty:

4 komentarze

Justyna Żak 08/04/2014 - 7:11 am

pyszne pojemniczki:)

Odpowiedz
martanovacka 08/04/2014 - 11:39 am

Inspirujesz 🙂

Odpowiedz
Shine Rose 08/04/2014 - 4:10 pm

Tyle pyszności w tych pojemniczkach 🙂

Odpowiedz
Magda C. 09/04/2014 - 1:30 pm

Kolejne świetne zestawy 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies