Za nami 34 tydzień z posiłkami do pracy. Tym razem udało mi się uwiecznić zestawy tylko z trzech dni. Nie zawsze udaje mi się zrobić zdjęcia bento. Ostatnio przygotowuję je po 21-22 i czasem albo nie mam już siły na robienie zdjęć, albo po prostu o tym zapominam. Oczywiście obiecuję poprawę. Jak zawsze pożywnie, kolorowo, z większą niż dotychczas ilością warzyw.
*Jeśli i Ty na co dzień przygotowujesz sobie lub komuś z Twoich najbliższych jedzenie do pracy/szkoły i chciałbyś się podzielić zdjęciami swoich zestawów, wyślij je wraz z krótkim opisem na adres mailowy filozofiasmaku(at)gmail.com. Zostaną umieszczone w osobnej zakładce ze zdjęciami czytelników.
Poniedziałkowe bento:
1) Na śniadanie twaróg ze szczypiorkiem, wymieszany z jogurtem naturalnym, sałata, kawałki ogórka, rzodkiewki i pomidorków
2) Na drugie shawarma (plus bułka pełnoziarnista)
3) Kurczak w przyprawie włoskiej, kasza jęczmienna, kawałki papryki
Czwartkowe bento:
1) Na śniadanie twarożek, sałata, kawałki pomidora, ogórka, rzodkiewka (jako element ozdobny coś na kształt kwiatka i naga biedronka)
2) Na drugi posiłek klopsiki nabite na wykałaczki z papryką i kukurydzą w mini kolbach plus kasza kuskus
Czwartkowe bento cd:
Na obiad kurczak w domowej włoskiej przyprawie, kuskus, papryka, ogórki konserwowe, pomidor, ogórek, kukurydza
Piątkowe bento z rybą:
1) Na śniadanie pasta z makreli (wymieszana z jogurtem zamiast śmietany) plus ogórki konserwowe i papryka (osobno 2 kromki pieczywa)
2) Na obiad kotlety z tuńczyka, kuskus, kawałki pomidora, oliwki
4 komentarze
pyszne pojemniczki:)
Inspirujesz 🙂
Tyle pyszności w tych pojemniczkach 🙂
Kolejne świetne zestawy 🙂