Poniedziałkowe bento:
1) Na śniadanie chudy twaróg z koperkiem, czerwoną cebulą, wymieszany z niewielką ilością jogurtu, liść sałaty, ogórek i papryka
2) Na obiad shawarma z kurczaka, ryż doprawiony octem ryżowym, ugotowany na parze brokuł, kawałek pomidora
Wtorkowe bento:
1) Na śniadanie sałatka z makaronem i wędzoną makrelą (na makaronie razowym, wzbogacona o dodatek selera naciowego)
2) Jako drugi posiłek grillowane burgery, ryż doprawiony octem ryżowym plus warzywa (papryka, ogórek, kolby kukurydzy)
3) Na obiad kebaby drobiowe, ryż doprawiony octem ryżowym, kawałki pomidora i ogórka
Czwartkowe bento:
1) Na śniadanie twaróg z dymką, rzodkiewką, wymieszany z niewielką ilością naturalnego jogurtu, sałata
2) Jako drugi posiłek szaszłyki orientalne, pilav, duszona marchewka po turecku
3) Na obiad pilav z ziołowymi szaszłykami, kawałki warzyw (rzodkiewka, ogórek, pomidor, papryka)
4) Jako mała przekąska suszone banany
Piątkowe bento:
1) Pasta z makreli (odchudzona, na połowie makreli, dwóch ugotowanych białkach, z niewielką ilością jogurtu naturalnego i chrzanem), ogórek konserwowy, kawałki papryki
2) Kurczak grillowany w domowej włoskiej przyprawie (przepis na przyprawę już wkrótce), ryż doprawiony octem ryżowym, marchewka po turecku, kawałki papryki
4 komentarze
ile pyszności:)
ślinka mi cieknie!
Genialne są te Twoje lunche do pracy! Wystarczy jeść oczami 😉
Kolejne pyszne zestawy! !!