Poniedziałkowe bento:
1) Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
2) Twarożek z jogurtem i ziołami (koperek, szczypiorek, natka pietruszki), rzodkiewka, sałata
3) Koreczki z szynki długo dojrzewającej, papryki, oliwek i korniszonów
4) Krokiet z mięsem
Wtorkowe bento:
1) Ser feta, pomidorki koktajlowe, bazylia
2) Shawarma z kurczaka plus oliwki z papryką
3) Dwa poczciwe kotlety schabowe, ryż przyprawiony octem ryżowym plus czarny sezam
4) Ogórki konserwowe
Środowe bento:
1) Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym plus czarne oliwki i kawałki pomidora
2) Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, ser feta, kawałki papryki
3) Rogale drożdżowe z konfiturą (przepis wkrótce na blogu) i banan
Czwartkowe bento:
1) Sałatka z tuńczyka, kaszy kuskus, oliwek, ciecierzycy, selera, suszonych pomidorów
2) 1 pierś z kurczaka, kawałek brokuła
3) Surówka z kiszonego ogórka i cebulki
4) Kawałki sera feta, pomidorki, oliwki, papryki, plasterki chorizo
8 komentarzy
dziękuję za wspaniałe pomysły 🙂
Malwino, czy mogłabyś napisać jak się zaprawia ryż octem?
Czy chodzi o ocet do sushi? Ile dodać go do ryżu?
Z góry dziękuję:)
Karolino, przyznaję, że dodaję go raczej na oko (używam octu ryżowego), na niedużą porcję ryżu około 1-2 łyżeczki octu. Często dodaję do niego też niewielką ilość cukru. Ocet z cukrem dodaję do jeszcze ciepłego ryżu.
Bardzo dziękuję:)
Niedługo zrobię.
Wyglądają wspaniale!
wygląda pysznie:)
cenię sobie kreatywność… a te pomysły są takie zdecydowanie ; )
No dobra, to co byś chciała w zamian za przygotowywanie mi takich lunchy do pracy?