Make bento, not war! #31

przez Malwina
Zestawy, które przygotowałam w ubiegłym tygodniu należą do ekspresowych. Bazowałam przede wszystkim na tym, co na co dzień gotowałam na obiad lub kolację. W pojemniku znalazł się kawałek kurczaka z niedzielnego obiadu, kapusta, którą gotowałam dla Teścia, schowany przed światem batonik owsiany. Aktualnie jestem w trakcie czyszczenia zapasów z zamrażarki i szafek, dlatego ograniczyłam zakupy do minimum. „Resztkowe” bento może być smaczne i do tego niedrogie.

Poniedziałkowe bento:
1) Pasta z makreli
2) Sałatka z wędzonym kurczakiem i selerem naciowym
3) Pieczony kurczak, kawałki papryki

Wtorkowe bento:
1) Pulled pork
2) Kasza jaglana, gotowane na parze brokuły, papryka i oliwki
3) Czerwona kapusta duszona w winie
4) Ogórki kiszone

Środowe bento:
1) Twaróg z domową przyprawą ziołową i jogurtem naturalnym, sałata
2) Kasza jaglana, pulled pork i kawałki papryki
3) Ogórki konserwowe, szynka szwarcwaldzka
4) Batonik owsiany

Czwartkowe bento:
1) Pasta jajeczna
2) Placki z marchewki i fety
3) Mozzarella, pomidor, sałata, oliwki
4) Ciastka czekoladowe z awokado

7 komentarzy
0

Podobne posty:

7 komentarzy

www.salatkowyraj.pl 10/03/2014 - 8:05 am

Wygląda smakowicie. 🙂

Odpowiedz
Justyna Żak 10/03/2014 - 8:32 am

świetne:)

Odpowiedz
agnieszka 10/03/2014 - 9:55 am

Wszystkie są pyszne, ale środowe szczególnie przypadło mi do gustu 😉 Byłoby moim ulubionym!!

Odpowiedz
Magda C. 10/03/2014 - 11:37 am

Cudownie to wszystko wygląda!

Odpowiedz
Angie 10/03/2014 - 4:28 pm

A ja najbardziej poproszę placki z marchewki i fety<3

Odpowiedz
Justyna Kwil 10/03/2014 - 8:16 pm

Jak ja lubię oglądać te Twoje benta 😀

Odpowiedz
Basia Sz. 10/03/2014 - 8:24 pm

Bento <3
Nominowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award.
Szczegóły na http://rozsmakujsiew.blogspot.com/2014/03/liebster-blog-award-2014.html
Miłej zabawy 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies