Make bento, not war! #29

przez Malwina
Kolejny tydzień z bento za nami. W powietrzu czuć już wiosnę  a ja nabieram więcej chęci do działania. Ostatnio coraz częściej korzystam z pojemnika z 4 przegródkami, który daje mi wiele możliwości do kombinowania i wymyślania nowych zestawów. Tym razem bardzo różnorodnie. Na zakończenie ubiegłego tygodnia pojawiło się także serduszkowe bento na Walentynki.

Poniedziałkowe bento:

1) Domowy twaróg z jogurtem naturalnym, przyprawą do twarożku, dymką i rzodkiewką
2) Kanapki z pasztetem drobiowym z kaparami i suszonymi pomidorami
3) Makaron i pierś z kurczaka w przyprawie do fajity

Wtorkowe bento:

1) Sałatka z pełnoziarnistego kuskusu, papryki, groszku, sera, czerwonej cebuli i drobiowej wędliny (plus dressing z oregano)
2) Kawałki warzyw (brokuł, papryka, rzodkiewka)
3) Sałatka z ryżem i tuńczykiem (przepis wkrótce)

Czwartkowe bento:

1). Kanapki z pasztetem drobiowym
2) Domowy twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
3) Mini placuszki
4) Koreczki
5) Placki z kukurydzą i ziołami

Piątkowe walentynkowe bento:

1) Muffiny z kukurydzą plus salsa paprykowa
2) Hummus, kawałki warzyw (papryka, seler naciowy, rzodkiewka)
3) Kanapki z sałatą rzymską i serem

4 komentarze
0

Podobne posty:

4 komentarze

Justyna Żak 17/02/2014 - 8:22 am

pysznie:)

Odpowiedz
Anonimowy 18/02/2014 - 8:39 pm

A ja chyba będę polować na przepis placki kukurydza+zioła… Reszta też mniam.
M.

Odpowiedz
Malwina 18/02/2014 - 8:59 pm

M. przepis opublikuję już niedługo w cyklu Śniadanie Mistrzów 🙂

Odpowiedz
JustInka 20/02/2014 - 11:49 am

Ten domowy twaróg bardzo mnie zaciekawił.

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies