Pasta rybna

przez Malwina

Pasta rybna przepis

Pasta rybna to doskonały dodatek do pieczywa. Moją pastę przygotowałam z wędzonej makreli oraz sera ricotta. Fajnego smaku nadaje jej dodatek chrzanu. Jeśli lubicie wędzoną makrelę, to z pewnością przypadnie Wam ona do gustu.

Polecam Wam także wypróbować przepis na pastę z tuńczyka 

Przepis na pastę rybną

PASTA RYBNA 
Śniadanie Mistrzów #125


Składniki:
[przepis własny]

  • 1 wędzona makrela
  • 120 g sera ricotta
  • 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (lub więcej do smaku)
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości. W rozdrabniaczu (zamykany pojemnik z ostrzami w zestawie z blenderem) umieszczamy rybę, ser, chrzan, dodajemy sok z cytryny i szczyptę pieprzu. Miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę można przechowywać do 3 dni w lodówce w zamkniętym pojemniku.
Pasta rybna z makrelą

    Czas przygotowania: 10 minut.

    4 komentarze
    0

    Podobne posty:

    4 komentarze

    Justyna Żak 15/02/2014 - 4:16 pm

    świetne:)

    Odpowiedz
    Magda C. 16/02/2014 - 9:45 am

    Oj świetna ta pasta 🙂

    Odpowiedz
    JustInka 20/02/2014 - 11:54 am

    Uwielbiam pasty kanapkowe. Właśnie myślę nad kolejnymi i chyba rybną zrobię 🙂

    Odpowiedz
    Jolanta Szyndlarewicz 02/03/2014 - 7:16 pm

    Juz sam dodatek chrzanu bardzo mi się podoba, a tu jeszcze moja ulubiona ricotta:) świetna pasta:)

    Odpowiedz

    Skomentuj

    * Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

    Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies