Sandwich z kurczakiem i guacamole

przez Malwina
 Kanapka z kurczakiem i awokado

W kolejnej odsłonie cyklu z sandwichami chciałabym się z Wami podzielić przepisem na pożywną i smaczną kanapkę z kurczakiem i guacamole. Połówek ma delikatnego bzika na punkcie guacamole i przygotowuję je mu przynajmniej raz w tygodniu. Ten sandwich niezwykle mu posmakował, chociaż patrząc z perspektywy czasu wzbogaciłabym go jeszcze o dodatek sadzonego jajka.

Sandwich z kurczakiem przepis

SANDWICH Z KURCZAKIEM I GUACAMOLE
Śniadanie Mistrzów #124
Projekt Sandwich #14

Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]

  • 4 kromki pieczywa
  • majonez
  • ulubiona sałata (u mnie rzymska)
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do taco
  • pół czerwonej cebuli, pokrojonej w plastry
  • 1 pomidor, pokrojony w plastry
  • guacamole (przygotowane z połowy porcji)
Pierś kroimy wzdłuż na pół, nacieramy przyprawą do taco, grillujemy lub smażymy na patelni. Pieczywo opiekamy w tosterze (lub na suchej patelni, w piekarniku). Dwie dolne kromki smarujemy majonezem, układamy na nich sałatę, kurczaka, cebulę, pomidora i guacamole. Przykrywamy pozostałymi kromkami i podajemy.

Czas przygotowania: 15 minut.

8 komentarzy
0

Podobne posty:

8 komentarzy

Karmel-itka. 14/02/2014 - 8:03 am

wygląda megastycznie!

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 14/02/2014 - 8:13 am

Mój otwór gębowy chyba by tego nie pomieścił 😀 Wypaśna kanapka z pyszną zawartością! !!!!

Odpowiedz
wenus-lifestyle 14/02/2014 - 8:56 am

Ileż ona ma pięter! Imponująco to wygląda 🙂

Odpowiedz
Justyna Żak 14/02/2014 - 12:03 pm

pycha:)

Odpowiedz
Ash 14/02/2014 - 12:39 pm

Jestem stanowczo zbyt głodna na oglądanie tak apetycznych zdjęć 😀

Odpowiedz
Wiera 14/02/2014 - 1:55 pm

Toż to prawie tex-mex 😀

Odpowiedz
Magda C. 14/02/2014 - 1:57 pm

Świetna kanapka 🙂

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 17/02/2014 - 7:05 pm

Ja guacamole jeszcze nie robiłam, ale uwielbiam kanapki posmarowane awokado zamiast masłem no:) . Pozdrawiam

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies