Jeśli znudziły się już Wam kanapki z pastą z tuńczyka, proponuję Wam małą odmianę w postaci sandwicha z sałatką z tuńczyka. Sałatkę możecie przygotować wieczorem dzień wcześniej a kolejnego dnia opiec pieczywo, przygotować świeże warzywa i zajadać się smaczną kanapką.
SANDWICH Z TUŃCZYKIEM
Śniadanie Mistrzów #121
Projekt Sandwich #13
Śniadanie Mistrzów #121
Projekt Sandwich #13
Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]
- 1 porcja sałatki z tuńczyka i selera naciowego
- 1 pomidor
- kilka listków ulubionej sałaty (u mnie rzymska)
- kilka kromek pieczywa (użyłam razowego pieczywa)
Pieczywo opiekamy w tosterze (możecie to zrobić także na suchej patelni lub w piekarniku). Na kromkę pieczywa kładziemy liść sałaty, plaster pomidora, łyżkę sałatki. Przykrywamy drugą kromką.
Czas przygotowania: 10 minut.
6 komentarzy
przepiękne kanapka i bardzo zdrowa!
pysznie wygląda:)
śniadanie mistrzów, zdjęcie mówi samo za siebie
Super kanapka 🙂
Aż się głodna zrobiłam!
Bardzo często robię sobie podobną kanapke, z tym, że ja do tuńczyka nie dodaję selera …. moja kanapka jednak nie wygląda tak ślicznie:)