Krem czekoladowy z awokado

przez Malwina
Krem czekoladowy z awokado

Przygotowanie tego kremu zajmie Wam dosłownie kilka minut. Nie zawiera on żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego a jego podstawą jest awokado. Teki krem idealnie smakuje na kromce razowego chleba z dodatkiem plasterków banana. 

Krem czekoladowy wegański

KREM CZEKOLADOWY Z AWOKADO
Zielona Środa #27

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 łyżki kakao 
  • 2-4 łyżki cukru pudru (lub zamiennika cukru, np. stewii)
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
Awokado obieramy, umieszczamy w rozdrabniaczu. Dodajemy kakao, ekstrakt i 2 łyżki cukru. Miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby dodajemy więcej cukru do smaku. Przechowujemy w lodówce do trzech dni. Krem możecie także wzbogacić o dodatek mielonych orzechów laskowych lub migdałów. 

Wegańska nutella

Czas przygotowania: 10 minut.

20 komentarzy
0

Podobne posty:

20 komentarzy

Justyna Żak 29/01/2014 - 8:15 am

pyszne śniadanie:)

Odpowiedz
Antenka 29/01/2014 - 8:26 am

zjawiskowy krem:) mniammmm boski!

Odpowiedz
mnemonique 29/01/2014 - 8:52 am

wow, ja taki krem robię właśnie na bananach, ale na awokado chętnie wypróbuję 🙂
Pozdrawiam cieplutko
Monika

Odpowiedz
Malwina 29/01/2014 - 8:55 am

Będę musiała spróbować takiej bananowej wersji. Dzięki za podpowiedź!

Odpowiedz
Ash 29/01/2014 - 1:44 pm

Ja wlasnie do awokado dodaje banana i zamiast cukru lyzke miodu, uwielbiam 🙂

Odpowiedz
Magda C. 29/01/2014 - 8:57 am

Oj pełna rozpusta na śniadanko 🙂

Odpowiedz
Kasia 29/01/2014 - 9:19 am

Super, i jakie zdrowie 😀

Odpowiedz
Aurora 29/01/2014 - 9:35 am

Uwielbiam go, szkoda, że awokado już dziś zjadłam na bułce 😉

Odpowiedz
teenager ;) 29/01/2014 - 10:21 am

ten krem zdecydowanie stał się jednym z moich ulubionych i żałuję, że jeszcze nie wypróbowałam go na świeżym domowym pieczywie, na pewno to zrobię 🙂

Odpowiedz
fitdevangel 29/01/2014 - 12:58 pm

Nutella wlasnej roboty na dodatek z bananem 🙂 Fantastic ! Do tego jeszcze awokado, mniam mniam 🙂

Odpowiedz
JustInka 29/01/2014 - 1:19 pm

Do kremu zabieram się od daawna, ale mnie frapuje inna sprawa. Jaki to chlebek?

Odpowiedz
Malwina 29/01/2014 - 1:22 pm

75 % na mące razowej z pestkami dyni. Może niedługo go powtórzę i podzielę się przepisem 🙂

Odpowiedz
marianna 26/02/2014 - 7:24 pm

Mnie też to zafrapowało, bo myślałam że to jakieś pyszne cantucci!

Odpowiedz
Natalie 29/01/2014 - 1:55 pm

Aż ciężko uwierzyć że taki krem powstaje z awokado ! 😉

Odpowiedz
whiness 29/01/2014 - 2:06 pm

Najlepszy krem! Uwielbiam go. 🙂 Lubię też eksperymentować z dodatkami – ostatnio dodałam odrobinę cynamonu i migdały. Efekt był niesamowity!

Odpowiedz
Kasia 29/01/2014 - 2:48 pm

ja dzisiaj robię chleb na mące orkiszowej. zaczynam tydzień zdrowego odżywiania. oczywiście bez katowania i z umiarem 🙂 fajny ten Twój krem, będę miała na śniadanko 🙂

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 30/01/2014 - 8:58 am

Pyszny krem! Ostatnio bardzo "modny" 🙂

Odpowiedz
Carolina Báthory 30/01/2014 - 6:38 pm

Dlaczego trafiam na ten przepis o tej porze! O rany, palce lizać, jutro chyba wyczaruję ten krem w swojej kuchni!:)

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 12/02/2014 - 1:08 pm

Wygląda obłednie:) ….. nawet miałam dziś w planach awokado, bo wczoraj zjadłam ostatnie:) …. pozdrawiam

Odpowiedz
Anonimowy 14/02/2014 - 8:44 pm

Muszę spróbować na mojej małej alergiczce na laktozę. Oby posmakował. Wydaje się, że pomysł świetny, a tak banalny, że aż mi głupio, iż sama na niego nie wpadłam ;(

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies