Eton mess z ananasem

przez Malwina
Eton mess z ananasem przepis

Ewidentnie jest ze mną coś nie tak, bo eton mess przygotowuję najczęściej w okresie zimowym. Na blogu prezentowałam Wam już ten deser z dodatkiem pestek granatu, bananem i toffi oraz z kiwi. Tym razem przyszła kolej na eton mess z ananasem. To słodki i ekspresowy w przygotowaniu deser. Serdecznie Wam polecam.

Deser z ananasem

ETON MESS Z ANANASEM


Składniki (na 2 porcje):

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 10 dużych bez lub 20 małych
  • 8 plastrów ananasa (świeżego lub z puszki)
Śmietanę ubijamy pod koniec dodając cukier puder i ekstrakt wanilii. Plastry ananasa kroimy w mniejsze kawałki. W dwóch pucharkach układamy na przemian warstwę bitej śmietany, pokruszonych bez, ananasa do wyczerpania składników.

Czas przygotowania: 10 minut.

8 komentarzy
0

Podobne posty:

8 komentarzy

Kamila 29/01/2014 - 7:34 pm

Mniam, w każdej wersji zjem z wielką ochotą 🙂 Pozdrawiam

Odpowiedz
Becia 29/01/2014 - 8:11 pm

wygląda obłędnie! poproszę taki jeden pucharek :3

Odpowiedz
Magda C. 29/01/2014 - 8:21 pm

Mmm… wygląda smakowicie 🙂

Odpowiedz
Marzena 30/01/2014 - 5:39 am

Wyglada super:) Ja mowie TAK kazdemu, czy to beda truskawki czy ananas czy kiwi 🙂 Super deser:)

Odpowiedz
JustInka 30/01/2014 - 8:50 am

Kurczę muszę w końcu przygotować ten Eton mess! jakoś zabieram się do tego jak pies do jeża. Ale mnie namówiłaś cudnymi fotkami 🙂 Jak zwykle z resztą!

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 30/01/2014 - 8:56 am

Pięknie wygląda!

Odpowiedz
Just Try Eat 30/01/2014 - 10:53 am

wow! ja do swojego kieliszka upchałam tradycyjne muesli z jogurtem, a tu proszę jakie piekne! 🙂

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 12/02/2014 - 6:06 am

Mi eton mess jakoś nie smakuje, choć urody odmówić mu nie można:)

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies