Ewidentnie jest ze mną coś nie tak, bo eton mess przygotowuję najczęściej w okresie zimowym. Na blogu prezentowałam Wam już ten deser z dodatkiem pestek granatu, bananem i toffi oraz z kiwi. Tym razem przyszła kolej na eton mess z ananasem. To słodki i ekspresowy w przygotowaniu deser. Serdecznie Wam polecam.
ETON MESS Z ANANASEM
Składniki (na 2 porcje):
- 250 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 10 dużych bez lub 20 małych
- 8 plastrów ananasa (świeżego lub z puszki)
Śmietanę ubijamy pod koniec dodając cukier puder i ekstrakt wanilii. Plastry ananasa kroimy w mniejsze kawałki. W dwóch pucharkach układamy na przemian warstwę bitej śmietany, pokruszonych bez, ananasa do wyczerpania składników.
Czas przygotowania: 10 minut.
8 komentarzy
Mniam, w każdej wersji zjem z wielką ochotą 🙂 Pozdrawiam
wygląda obłędnie! poproszę taki jeden pucharek :3
Mmm… wygląda smakowicie 🙂
Wyglada super:) Ja mowie TAK kazdemu, czy to beda truskawki czy ananas czy kiwi 🙂 Super deser:)
Kurczę muszę w końcu przygotować ten Eton mess! jakoś zabieram się do tego jak pies do jeża. Ale mnie namówiłaś cudnymi fotkami 🙂 Jak zwykle z resztą!
Pięknie wygląda!
wow! ja do swojego kieliszka upchałam tradycyjne muesli z jogurtem, a tu proszę jakie piekne! 🙂
Mi eton mess jakoś nie smakuje, choć urody odmówić mu nie można:)