Ostatnio to jedno z ulubionych śniadań Połówka. W miękkim pszennym chlebku skrywa się guacamole, kawałki pomidora oraz sadzone jajko. Zarówno chlebki z patelni, jak i guacamole możecie przygotować dzień wcześniej. Chlebki należy włożyć do woreczka i szczelnie zamknąć, dzięki czemu nie obeschną i kolejnego dnia nadal będą smaczne. Guacamole przechowujemy w lodówce w zamykanym pojemniku. Warto dołożyć do niego pestkę z awokado, która zapobiegnie ciemnieniu guacamole.
Składniki (na 3 porcje):
[przepis własny]
- 3 chlebki z patelni (ciasto z jednej porcji podzielone na 3 części)
- 2 pomidory
- guacamole (z połowy porcji)
- 3 jajka
- sól, pieprz, wędzona papryka w proszku
Czas przygotowania: 10 minut.
7 komentarzy
świetne śniadanie:)
Idealne śniadanie 🙂
Królewskie śniadanie 🙂
Jak robisz guacamole?
Agato, gdy klikniesz w słowo "guacamole" w liście składników przepisu, zostaniesz przeniesiona do wpisu z guacamole.
Ze szklanki mąki zrobiła Pani 3 chl;ebki ?
Z jednej szklanki mąki (czyli z 1 porcji ciasta) wychodzą 3-4 chlebki. Z reguły robię 3 większe.