Make bento, not war! #25

przez Malwina
Kolejny tydzień z bento za nami. Tym razem królowała makrela, za którą Połówek ostatnio przepada. Już wkrótce podzielę się z Wami przepisem na smaczną sałatkę z makaronem i makrelą oraz na domowy labneh. Który z zestawów najbardziej przypadł Wam do gustu?


 Poniedziałek:
1) Mini focaccie z klopsem po neapolitańsku
2) Sałatka z kuskusem, kurczakiem, zielonym ogórkiem, oliwkami

Wtorek:
1) Paprykarz z makreli
2) Sałatka z kaszą kuskus, fasolą, ogórkiem konserwowym, papryką i wędzonym kurczakiem

 Środa:
1) Kulki z sera labneh z orzechami włoskimi, oliwki, papryka
2) Pasta z makreli
3) Sałatka z szynką, jajkiem, cebulką perłową marynowaną, papryką

Czwartek:
1) Omlet z sosem sojowym, kiełki soczewicy, papryka
2) Sałatka makaronowa z fasolą, wędzoną makrelą, czerwoną cebulką i dressingiem na bazie oliwy
3) Kanapki z domowym pasztetem drobiowym

Piątek:
1) Placuszki na serku homogenizowanym
2) Sałatka z kuskusem, porem, fasolą czerwoną, ogórkiem i polędwicą drobiową
3) Pasta z makreli 

6 komentarzy
0

Podobne posty:

6 komentarzy

Arkadiusz Lenart 13/01/2014 - 8:20 am

Mniam 😉 aż zgłodniałem 🙂

Odpowiedz
krzywa kromeczka 13/01/2014 - 8:40 am

swietne te boxy

Odpowiedz
JustInka 13/01/2014 - 12:26 pm

Ja chyba przygotuję mini focaccie 🙂 Ten paprykarz jeszcze mnie kusi 🙂

Odpowiedz
Trzcinowisko 13/01/2014 - 12:36 pm

Ładnie to wszystko wygląda:-)

Odpowiedz
Marta- Taste Eat 13/01/2014 - 1:52 pm

Uwielbiam te Twoje bento:)! Powinnaś założyć firmę cateringową:)

Odpowiedz
Magda C. 13/01/2014 - 7:57 pm

Wszystko pycha! Czwartek for me 😉

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies