Wytrawne muffiny doskonale sprawdzą się jako propozycja śniadaniowa. Możecie też podać je jako przystawkę na spotkaniu z przyjaciółmi. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, są smaczna i pożywne. Należy jednak pamiętać o tym, by dobrze doprawić ciasto na muffiny. Ja muffinki podałam z dodatkiem guacamole. Dobrze sprawdzi się także domowa salsa z papryki.
Śniadanie Mistrzów #111
Składniki (na około 8 sztuk):
[przepis własny]
- 1 szklanka mąki
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki chili w proszku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko
- pół szklanki mleka
- 2 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- pół czerwonej cebuli
- 1/4 szklanki czerwonej fasoli
- 3 łyżki startego żółtego sera (najlepiej cheddara)
- pół czerwonej papryki
- do podania: guacamole
Czas przygotowania: 25 minut.
11 komentarzy
Uwielbiam muffiny;)
mniam, wytrawne muffinki sa super, a czasem tak niedoceniane przecież:)
Kochana, dzięki za podanie ilości składników w szklankach i łyżeczkach/łyżkach. Właśnie zrobiłam, muffinki są pyszne. Dziękuję
Beata J.
Bardzo podobają mi się Twoje dzisiejsze zdjęcia:) to guacamole na muffince wygląda super:)
Beatko, widzę, że działasz ekspresowo 🙂
🙂 zaglądam do Ciebie codziennie i zawsze znajdę coś pysznego. Dzięki za cudne przepisy 🙂
Bardzo mnie to cieszy 🙂
Wyglądają bardzo apetycznie 🙂
Cudowne na drugie śniadanie, mniam 🙂
Bardzo mi się podobają muffiny w wersji wytrawnej 🙂
Bardzo podoba mi się sposób podania:). takie wytrawne muffinki ciągle przede mną …. ale coraz bliżej, coraz bliżej:)