Club sandwich

przez Malwina
Przepis na kanapkę z kurczakiem i warzywami

Club sandwich to niezwykle pożywna kanapka z dodatkiem drobiu.  Ja do jej przygotowania użyłam piersi z kurczaka, ale równie smaczna będzie z dodatkiem mięsa z indyka. Kanapka składa się z trzech warstw chleba tostowego przełożonych takimi składnikami jak pomidory, sałata, boczek i wspomniane mięso drobiowe. Smakuje wyśmienicie. Warto zacząć dzień od takiej „wypasionej” kanapki 🙂

Kanapka klubowa

CLUB SANDWICH 
Śniadanie Mistrzów #101
(Projekt Sandwich #5)


Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 liście ulubionej sałaty (u mnie masłowa, czasem używam karbowanej)
  • 1 większa pierś z kurczaka
  • sól, pieprz, słodka papryka w proszku, suszone oregano
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 4 plastry pomidora
  • majonez
Zaczynamy od przygotowania mięsa. Plastry boczku układamy na patelni, podgrzewamy z obu stron, aż staną się chrupiące. Przenosimy na papierowy ręcznik. Pierś kroimy wzdłuż na pół, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką w proszku i oregano. Grillujemy na patelni z obu stron lub smażymy. Odkładamy na papierowy ręcznik. Kromki chleba opiekamy. Na każdą kanapkę będą nam potrzebna 3 kromki chleba. Pierwszą smarujemy majonezem, układamy plaster sałaty, kawałek kurczaka, kolejną kromkę, majonez, pomidora, plaster boczku. Trzecią kromkę smarujemy niewielką ilością majonezu i układamy na boczku (stroną posmarowaną majonezem do dołu). Podajemy od razu po przygotowaniu.

Kanapka z kurczakiem

Czas przygotowania: 15 minut.

9 komentarzy
0

Podobne posty:

9 komentarzy

Anonimowy 13/12/2013 - 8:17 am

Mouthwaterring!!!!!!

Odpowiedz
Justyna Żak 13/12/2013 - 11:32 am

pyszności:) świetnie wyglądają:D

Odpowiedz
Magda C. 13/12/2013 - 12:02 pm

Wypasiona! Idealna na drugie śniadanie jutro na uczelnię 🙂

Odpowiedz
RedHead 13/12/2013 - 1:00 pm

Ta kanapka wygląda zniewalająco! Chociaż nie jestem fanem pieczywa, to taką zjadłabym bez zastanowienia! 🙂

Odpowiedz
Karina 13/12/2013 - 2:04 pm

jakie cudowne! robisz mi smaka : ) świetna jakoś zdjęć, pozdrawiam i z przyjemnością obserwuje!

Odpowiedz
Arkadiusz Lenart 13/12/2013 - 3:18 pm

O ja wygląda mega świetnie 🙂 oj jadłbym z rana z wielką chęcią 🙂

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 13/12/2013 - 4:31 pm

Ich bin sprachlos! 🙂 Wypasiona kanapka 🙂

Odpowiedz
JustInka 17/12/2013 - 10:54 am

Bardzo apetyczna 🙂 Z taką kanapką nie można być głodnym!

Odpowiedz
Rachel Page 01/07/2015 - 3:23 pm

One of the best club sandwiches I ever ate used a “toad in the hole” for the top layer of bread. Cut hole in piece of bread, then cook an egg in the hole. The runny egg yolk gets into everything as soon as you take a bite of the sandwich.

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies