Kapusta z pieczarkami |
Kapusta z pieczarkami to smaczna i tańsza alternatywa dla popularnej w okresie świąt kapusty z grzybami. Polecam ją szczególnie osobom, które mają wrażliwy żołądek lub nie tolerują leśnych grzybów. Jej przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane. Możne stanowić smaczny dodatek do obiadu lub też farsz do innych potraw, np. krokietów.
Zielona Środa #25
Składniki:
[przepis własny]
- 1 kg kiszonej kapusty
- bulion warzywny
- 2 listki laurowe
- 2-3 ziarenka ziela angielskiego
- 1 większa cebula, obrana, posiekana w kostkę
- 400 g pieczarek
- sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 1 godzina.
6 komentarzy
mniam mniam:) idealna na święta!
Kapustę z grzybami uwielbiam, jedno z moich ulubionych wigilijnych dań. Z pieczarkami równie by mi smakowała, bo pieczarki bardzo lubię; )
wygląda świetnie:)
Bardzo smacznie się prezentuje. Ja osobiście najbardziej lubię właśnie pieczarki, bo innych grzybów nieco się boję.
Klasyka, moja ulubiona 🙂 Ostatnio na Andrzejki była w domu pyszna, ale Twoja wygląda równie przepysznie 🙂
Właśnie ją robię, uwielbiam 🙂