Dip z gorgonzolą

przez Malwina
Sos z gorgonzolą

Ten dip z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom serów pleśniowych. Jest intensywny w smaku i niezwykle smaczny. Często taki sos serwuje się jako dodatek do skrzydełek Buffalo. Fajnie sprawdzi się również w towarzystwie paluszków grissini lub kawałków świeżych warzyw.

DIP Z GORGONZOLĄ

Składniki:

  • 50 g gorgonzoli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka octu z białego wina
  • szczypta pieprzu do smaku
Wszystkie składniki umieszczamy w rozdrabniaczu (zamykany pojemnik z ostrzami w zestawie z blenderem) i miksujemy do połączenia się składników. Jeśli chcecie otrzymać rzadszy dip, dodajcie do niego łyżkę mleka lub maślanki. Ilość użytego sera dostosujcie do własnych preferencji.

Czas przygotowania: 10 minut.

8 komentarzy
0

Podobne posty:

8 komentarzy

Przypraw mnie 18/11/2013 - 9:14 pm

Piękna filiżanka. A zawartość zasmakowałaby mi jeszcze bardziej.
Pozdrawiam
Ania

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 18/11/2013 - 9:15 pm

Rewelacyjny dip! Zamoczyłabym w nim nawet tą swojską kiełbachę 🙂

Odpowiedz
Justyna Bąk 18/11/2013 - 10:02 pm

fajne połączenie:)

Odpowiedz
JustInka 19/11/2013 - 12:35 pm

A ja wiem, do zapiekanych ziemniaków idealny!

Odpowiedz
Magda C. 19/11/2013 - 6:08 pm

Nigdy nie jadłam takiego dipu, muszę spróbować 🙂

Odpowiedz
Paulina Kwiatkowska 22/11/2013 - 9:42 am

Musiał smakować przepysznie;)

Odpowiedz
Aleksandra 30/12/2023 - 8:00 pm

Hejka ! A powiecie mi co zamiast octu z białego wina ? Sklepy już zamknięte, jutro sylwester a ja znalazłam całkiem fajny kawałek gorgonzoli 😂 i muszę zrobić ten dip 😂

Odpowiedz
Malwina 08/01/2024 - 3:31 pm

Dopiero dziś dotarłam do Twojego komentarza. Dla pytających w przyszłości: sok z cytryny, inny lekki ocet.

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies