Dip z gorgonzolą

przez Malwina
Sos z gorgonzolą

Ten dip z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom serów pleśniowych. Jest intensywny w smaku i niezwykle smaczny. Często taki sos serwuje się jako dodatek do skrzydełek Buffalo. Fajnie sprawdzi się również w towarzystwie paluszków grissini lub kawałków świeżych warzyw.

DIP Z GORGONZOLĄ

Składniki:

  • 50 g gorgonzoli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka octu z białego wina
  • szczypta pieprzu do smaku
Wszystkie składniki umieszczamy w rozdrabniaczu (zamykany pojemnik z ostrzami w zestawie z blenderem) i miksujemy do połączenia się składników. Jeśli chcecie otrzymać rzadszy dip, dodajcie do niego łyżkę mleka lub maślanki. Ilość użytego sera dostosujcie do własnych preferencji.

Czas przygotowania: 10 minut.

6 komentarzy
0

Podobne posty:

6 komentarzy

Przypraw mnie 18/11/2013 - 9:14 pm

Piękna filiżanka. A zawartość zasmakowałaby mi jeszcze bardziej.
Pozdrawiam
Ania

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 18/11/2013 - 9:15 pm

Rewelacyjny dip! Zamoczyłabym w nim nawet tą swojską kiełbachę 🙂

Odpowiedz
Justyna Bąk 18/11/2013 - 10:02 pm

fajne połączenie:)

Odpowiedz
JustInka 19/11/2013 - 12:35 pm

A ja wiem, do zapiekanych ziemniaków idealny!

Odpowiedz
Magda C. 19/11/2013 - 6:08 pm

Nigdy nie jadłam takiego dipu, muszę spróbować 🙂

Odpowiedz
Paulina Kwiatkowska 22/11/2013 - 9:42 am

Musiał smakować przepysznie;)

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies