Make bento, not war! #23

przez Malwina
Podsumowanie kolejnego tygodnia z bento wyjątkowo we wtorek. Tym razem w zestawach królują przede wszystkim sałatki. Niestety, jak wspominałam Wam ostatnio, nie jestem w stanie sfotografować każdego przygotowanego zestawu posiłków. Często po całym dniu nie mam po prostu siły i/lub chęci na rozstawianie statywu i robienie zdjęć. Fatalne oświetlenie także do tego nie zachęca. Oczywiście cykl będzie pojawiał się w dalszym ciągu, niekoniecznie jednak w odstępach tygodniowych, jak do tej pory. 

Poniedziałkowe bento:

1) Sałatka porowa z czerwoną fasolą i serem
2) Sałatka z kabanosem i cebulką
3) Kasza jaglana z kiełbasą jałowcową i warzywami

Wtorkowe bento:

1) Sałatka z jajkiem i rzodkiewką
2) Sałatka makaronowa z serem żółtym, kabanosem
3) Lekkie burgery drobiowe z harissą

Środowe bento:

1) Na śniadanie opiekane sandwiche z serem cheddar i salami
2) Krokiet z kapustą i grzybami
3) Sałatka z kabanosem i czerwoną fasolą
4) Na obiad drobiowe burgery z ziołami i kasza kuskus z warzywami

Czwartkowe bento:

1) Sałatka z kaszą kuskus, czerwoną fasolą, papryką, oliwkami i żółtym serem plus kilka kabanosów i ogórków konserwowych
2) Sałatka z jajkiem, porem i groszkiem

Piątkowe bento:

1) Racuchy z bananami
2) Sałatka z kaszy jaglanej i warzyw (groszek, szczypiorek, papryka czerwona, zioła)
3) Sałatka porowa

8 komentarzy
0

Podobne posty:

8 komentarzy

Anonimowy 05/11/2013 - 8:58 am

uwielbiam te Twoje bento 🙂

Odpowiedz
Malwinka 05/11/2013 - 10:00 am

Aż zgłodniałam jak obejrzałam te zestawy 🙂

Odpowiedz
martawkuchni.blog.pl 05/11/2013 - 10:12 am

pyszności:) mniam mniam:)

Odpowiedz
Justyna Bąk 05/11/2013 - 10:49 am

ile pyszności:)

Odpowiedz
JustInka 05/11/2013 - 1:36 pm

O matko! Dlaczego dla mnie nikt nie przygotowuje takich śniadań?

Odpowiedz
Martyna 05/11/2013 - 3:50 pm

Będzie przepis na racuchy? :))

Odpowiedz
Malwina 06/11/2013 - 8:08 am

Martyno, pojawi się w weekend w cyklu Śniadanie Mistrzów

Odpowiedz
Magda C. 06/11/2013 - 7:33 am

Podziwiam, że masz siłę i czas przygotowywać takie zestawy, bo ja nie mam ani cierpliwości ani zacięcia :/ Wyglądają cudownie, smacznie i pożywnie 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies