Kremowy serek kanapkowy z ziołami

przez Malwina
Serek kanapkowy przepis
Przygotowanie gładkiego i kremowego serka na kanapki jest niezwykle proste. Ja postawiłam na popularną wersję z dodatkiem ziół, możecie jednak stworzyć inne wariacje smakowe, np. dodać do niego listki bazylii i suszone pomidory. To idealny dodatek do kanapek. 

Serek na kanapki przepis

SEREK KANAPKOWY Z ZIOŁAMI
Śniadanie Mistrzów #73


Składniki:
[przepis własny]

  • 200 g twarogu
  • 2-3 łyżki mleka
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka suszonej cebuli
Twaróg umieszczamy w rozdrabniaczu (zamykany pojemnik w zestawie z blenderem). Miksujemy do otrzymania gładkiej masy (czas miksowania zależy od mocy użytego urządzenia). Dodajemy stopniowo mleko, przyprawiamy solą i pieprzem, ponownie miksujemy. Jeśli twarożek jest zbyt gęsty, dodajcie więcej mleka. Dodajemy posiekane zioła, cebulę. Drobno posiekany czosnek rozcieramy z niewielką ilością czosnku, dodajemy do serka. Całość mieszamy.

Twarożek do chleba
Całkowity czas przygotowania: 10 minut.
4 komentarze
0

4 komentarze

gotowaniena102 31/08/2013 - 10:14 am

Taki twarożek jest przepyszny! 😉

Odpowiedz
teenager ;) 31/08/2013 - 10:14 am

bardzo fajny ten serek, wykorzystam do szkolnych kanapek 🙂 szczypiorek, koperek i cebulka to moje ulubione dodatki do wszelkich dań ,a le również i kanapek 🙂

Odpowiedz
JustInka 03/09/2013 - 8:30 am

Uwielbiam taki domowy serek! Poproszę porcję do kanapek na dzisiejszą kolacyjkę!

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 04/10/2013 - 4:27 pm

Bardzo lubię takie smarowidelko:) pozdrawiam

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies