Koktajl jeżynowy

przez Malwina
Koktajl z jeżyn przepis

Do tej pory nie łączyłam jeżyn z bananami. Okazuje się, że to jedno ze smaczniejszych połączeń. Wyjątkowo koktajl osłodziłam stewią, którą od niedawna odkrywam. Na rynku pojawiło się ostatnio sporo produktów, które są słodzone właśnie stewią, co niezwykle mnie cieszy. Stewia to roślina z gatunku astrowatych pochodząca z Paragwaju. Ma zerową kaloryczność. Jej suszone liście są 15-45 razy słodsze aniżeli cukier. Doskonale rozpuszcza się także w wodzie. Jeśli dbacie o figurę, jesteście w trakcie diety odchudzającej lub macie podwyższony poziom cukru we krwi, ten produkt z pewnością przyda się w Waszej kuchni.

KOKTAJL JEŻYNOWY 
Śniadanie Mistrzów #70

Składniki (na 2 porcje):

  • pół szklanki jeżyn
  • pół dużego banana 
  • 1/8 łyżeczki suszonej stewii (lub więcej do smaku)
  • 1 szklanka odtłuszczonego mleka (możecie użyć także roślinnego mleka, np. sojowego, ryżowego)
Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu i miksujemy. W razie potrzeby dodajemy więcej stewii do smaku. Warto użyć dojrzałego banana, który jest bardziej słodki. 

Całkowity czas przygotowania: 5 minut.

5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

Dusia 24/08/2013 - 8:37 am

Narobiłaś mi smaka na pożywny koktajl z rana 🙂

Odpowiedz
Angie 24/08/2013 - 9:16 am

Jaki piękny ma kolor, taki fiołkowy…<3

Odpowiedz
Kamciss 24/08/2013 - 12:04 pm

Dodatek bananu to świetny pomysł na śniadanko :>

Odpowiedz
Ferno 24/08/2013 - 3:19 pm

Poprzedniego wieczoru napisałam na moim blogu o koktajlu i o stewii. Może z okazji tej zbieżności zechcesz zapoznać się z moim wpisem? Może przyda Ci się link do pdf-a, jaki tam wstawiłam?
http://meals-and-fears.blogspot.com/2013/08/malinowo-i-zdrowo.html

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 19/09/2013 - 8:04 am

jeżyn z bananem też nie łaczyłam …ale w mnie banan pasuje w koktajlu do każdego owocu:) pozdrawiam

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies