Make bento, not war! #14

przez Malwina
Po krótkiej przerwie wracam do mojego ulubionego cyklu dotyczącego posiłków na wynos. Letnie bento jest pełne sezonowych warzyw i owoców. W tym tygodniu królowały naleśniki i placuszki z domowymi konfiturami i dżemami. Który zestaw wybieracie?

Poniedziałkowe bento:
2) na drugie omlet ze szczypiorkiem
3) Na obiad spaghetti crudaiola

Wtorkowe bento:

1) Na śniadanie naleśniki z mascarpone i dżemem wiśniowym z amaretto
2) na drugie sałatka z jajek i rzodkiewki

Piątkowe bento:

1) Na śniadanie pancakes z wiśniami
2) na drugie owoce (borówki, wiśnie i brzoskwinia)
3) Na obiad chińskie klopsiki, chutney z rabarbaru, ogórki konserwowe i papryka

11 komentarzy
0

Podobne posty:

11 komentarzy

Kasia 12/08/2013 - 8:05 am

O mamciu <3
Ten Twój pojemnik jest świetny i taki pojemny, a dania zawarte w środku są takie ładne… :))

Odpowiedz
wredzioszek 12/08/2013 - 8:17 am

Od jakiegoś czasu oglądam na Twojej stronie bento, ale jakoś mnie nigdy nie przekonało. Dzisiaj stwierdziłam, że idea jest super! Ale zastanawiam się, czy najadasz się tym obiadem, czy jesz jeszcze coś większego potem?

Odpowiedz
Malwina 12/08/2013 - 8:22 am

Posiłki przygotowuję dla mojego Połówka. Porcje obiadowe są standardowe (np. w przypadku makaronu czy ryżu zawsze jest to 100-gramowa porcja, w przypadku mięsa w zależności od jego rodzaju i dodatków od 150 do 250 g na pojedynczą porcję). Połówek przebywa poza domem przez kilkanaście godzin, więc zjada jedną porcję obiadową z bento i drugą po powrocie do domu (nie jada już jednak kolacji).

Odpowiedz
Lee Lena 18/08/2013 - 2:04 pm

Też przygotowuję sobie jedzenie na wynos, nie wyobrażam sobie innej opcji ^^ Pezepraszam, że będę trochę wścibska, ale czy jesteś wegetarianką/weganką? Bo kiedyś wydaje mi się, że coś takiego pisałaś 🙂 Ale znowu masz sporo potraw mięsnych na blogu, więc już nie wiem.

Odpowiedz
Malwina 18/08/2013 - 2:37 pm

Tak, jestem od bodajże 8 lat na diecie wegańskiej i to nigdy się nie zmieni. Samo mięso odstawiłam na etapie podstawówki. Ale Połówek jest typowym mięsożercą.

Odpowiedz
Lee Lena 18/08/2013 - 11:38 pm

Aaa czyli dobrze myślałam ^^ Ja jestem wegetarianką, ale w 90% jem wegańskie jedzenie, więc bardzo cieszą mnie takie potrawy na twoim blogu 🙂 Ale powiem Ci szczerze, że osobiście nie potrafiłabym przygotowywać potraw mięsnych nawet dla bliskich 🙁 Ale rozumiem, że nie masz za bardzo wyboru.
Pozdrawiam ciepło 😉

Odpowiedz
MartynCia ^^ 12/08/2013 - 8:27 am

super! podziwiam Cię za to przygotowywanie posiłków na wynos:)

Odpowiedz
kabamaiga 12/08/2013 - 8:50 am

Malwina szkoda, że nie jesteś moją żoną/partnerką / itd.

Odpowiedz
Marta- Taste Eat 12/08/2013 - 10:47 am

biorę wszystkie!!!:)

Odpowiedz
Angie 12/08/2013 - 12:53 pm

Ja chcę takie jedzonko…<3

Odpowiedz
Monika 12/08/2013 - 4:21 pm

Te pojemniki są genialne, ale ich zawartość bije je na głowę. Wszystkie Twoje przepisy są wyśmienite, a zdjęcia mogłabym oglądać bez końca. Właściwie to już samo ich obejrzenie sprawia, że czuję się najedzona 😉

Moja książka:
http://www.nielegalna-ksiazka.blogspot.com

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies