Smoothie z nektarynkami

przez Malwina
Smoothie z nektarynkami

Tematem naszego kolejnego spotkania w ramach „trzy po trzy” były nektarynki, orzechy i miód. Miałam wiele pomysłów na wykorzystanie tych trzech składników, jednak upał dał mi się dziś porządnie we znaki. W taki gorąc najlepiej ratować się mocno schłodzonym smoothie. Razem ze mną w wirtualnej kuchni spotkały się: Mirabelka, Siankoo, Maggie, Wiera oraz Mopsik.

Przepis dodaję do akcji Karoliny- Morelkowo Brzoskwiniowo 5. 

Koktajl z nektarynkami

SMOOTHIE Z NEKTARYNKAMI

Składniki (na 2 porcje):

  • 2 nektarynki, obrane i pozbawione pestek
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • pół szklanki maślanki
  • 1 łyżeczka miodu (lub więcej do smaku)
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przed podaniem chłodzimy w lodówce. Smoothie możecie podać z kostkami lodu. 

Całkowity czas przygotowania: 5 minut.

7 komentarzy
0

Podobne posty:

7 komentarzy

mopswkuchni 08/08/2013 - 5:42 pm

To zdecydowanie najlepsza propozycja na ten upalny dzień 🙂

Odpowiedz
moja pasja smaku 08/08/2013 - 7:34 pm

Ojej jakie pyszności 🙂 Najlepiej smakuje na zimno 🙂

Odpowiedz
Rodzynka1989 08/08/2013 - 7:36 pm

Już wiem co jutro zrobię z zalegających nektarynek 🙂 Brzmi co najmniej pysznie! 🙂

Odpowiedz
kabamaiga 08/08/2013 - 7:48 pm

Idealne na dzisiejszy dzień.

Odpowiedz
teenager ;) 09/08/2013 - 3:24 am

z orzeszkami *-* pycha !! choć wolałabym z brzoskwinek 😉

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 09/08/2013 - 6:50 am

Trochę chłodzi, ale przede wszystkim jest syte i w taki upał nie trzeba gotować obiadu! 🙂
Piękny kolor 🙂

Odpowiedz
Wiera 09/08/2013 - 10:02 am

Kolor, może przez te słomki, ale jest obłędny!
I chyba każdemu upały dały popalić. Dzisiaj jest lepiej 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies