Letnie warzywa strączkowe stanowią pyszny dodatek do sałatki ziemniaczanej. Jakiś czas temu prezentowałam Wam pyszną sałatkę z dodatkiem bobu. Tym razem przyszła kolej na zielony groszek. Taka sałatka to ciekawy dodatek do mięs i ryb, może także stanowić samodzielny posiłek.
Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]
- 500 g młodych ziemniaków (wybierzcie te mniejsze)
- 1 szalotka*
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 100 g mrożonego groszku
- 2 łyżeczki kaparów, posiekanych
- dressing: 1 łyżeczka musztardy (użyłam musztardy z wędzoną papryką), 2 łyżki oliwy, 1 łyżka octu z białego wina, sól i pieprz do smaku
*zamiast szalotki możecie dodać do sałatki czerwoną cebulę
2 komentarze
Świetna sałatka, przepis na pewno zostanie wykorzystany 🙂
Dobrze by sie komponowala z grillowana rybka 🙂