Burrito na śniadanie? Czemu nie! Wystarczy przygotować jajecznicę z dodatkiem sezonowych warzyw i zawinąć ją w podgrzany placek tortilli. Jest to szybki pomysł na prosty i smaczny posiłek. Ja do jajecznicy dodałam cebulkę, pozbawione pestek pomidory, paprykę oraz świeże listki oregano.
BURRITO Z JAJECZNICĄ I WARZYWAMI
Śniadanie Mistrzów #62
Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]
- 2 duże pszenne tortille
- 1 cebula, pokrojona w kosteczkę
- 1 pomidor, pozbawiony pestek, pokrojony w kostkę
- pół czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 1 łyżeczka listków oregano, posiekanych
- sól do smaku
- 4 jajka
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy, aż lekko się zrumieni. Dodajemy paprykę i pomidora, smażymy przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy jajka, oregano, doprawiamy solą, smażymy mieszając do ścięcia jajek. Tortille podgrzewamy, nakładamy na nie farsz, zawijamy. Ja dodatkowo ugrillowałam je na patelni.
Całkowity czas przygotowania: 10 minut.
11 komentarzy
Uwielbiam takie przepisy sniadaniowe 🙂 proste, nieskomplikowane – niby takie danie standardowe jak jajecznica, a podane zupelnie inaczej 🙂
Ale jak tak ładnie zwinąć taki placek 🙂
Gdy będę powtarzać przepis postaram się zrobić fotorelację z zawijania 🙂
jak ono się pięknie prezentuje !!
Wygląda świetnie. Idealna śniadaniowa propozycja. Aż ślinka cieknie.
Super się prezentują 🙂
wygląda idealnie:) pycha:d
To ja zamawiam na jutro takie śniadanko 🙂
Wyglądają idealnie i jak ślicznie zawinięte!
Rewelacja!
alez Ty je slicznie zawijasz …ja niestety tak nie potrafię:) smakowite śniadanie:) pozdrawiam