Burrito z jajecznicą z warzywami

przez Malwina
Burrito z jajecznicą z warzywami
Burrito na śniadanie? Czemu nie! Wystarczy przygotować jajecznicę z dodatkiem sezonowych warzyw i zawinąć ją w podgrzany placek tortilli. Jest to szybki pomysł na prosty i smaczny posiłek. Ja do jajecznicy dodałam cebulkę, pozbawione pestek pomidory, paprykę oraz świeże listki oregano. 

Burrito z jajecznicą z warzywami
BURRITO Z JAJECZNICĄ I WARZYWAMI
Śniadanie Mistrzów #62

Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]

  • 2 duże pszenne tortille
  • 1 cebula, pokrojona w kosteczkę
  • 1 pomidor, pozbawiony pestek, pokrojony w kostkę
  • pół czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżeczka listków oregano, posiekanych
  • sól do smaku
  • 4 jajka
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy, aż lekko się zrumieni. Dodajemy paprykę i pomidora, smażymy przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy jajka, oregano, doprawiamy solą, smażymy mieszając do ścięcia jajek. Tortille podgrzewamy, nakładamy na nie farsz, zawijamy. Ja dodatkowo ugrillowałam je na patelni.

Burrito z jajecznicą z warzywami

Całkowity czas przygotowania: 10 minut.

11 komentarzy
0

Podobne posty:

11 komentarzy

olenita 26/07/2013 - 7:52 am

Uwielbiam takie przepisy sniadaniowe 🙂 proste, nieskomplikowane – niby takie danie standardowe jak jajecznica, a podane zupelnie inaczej 🙂

Odpowiedz
Anonimowy 26/07/2013 - 8:25 am

Ale jak tak ładnie zwinąć taki placek 🙂

Odpowiedz
Malwina 26/07/2013 - 10:24 am

Gdy będę powtarzać przepis postaram się zrobić fotorelację z zawijania 🙂

Odpowiedz
pastawithapplepie.blogspot.com 26/07/2013 - 8:55 am

jak ono się pięknie prezentuje !!

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 26/07/2013 - 9:03 am

Wygląda świetnie. Idealna śniadaniowa propozycja. Aż ślinka cieknie.

Odpowiedz
Cookie 26/07/2013 - 1:11 pm

Super się prezentują 🙂

Odpowiedz
Justyna Bąk 26/07/2013 - 2:14 pm

wygląda idealnie:) pycha:d

Odpowiedz
JestSmak 26/07/2013 - 2:38 pm

To ja zamawiam na jutro takie śniadanko 🙂

Odpowiedz
Angie 26/07/2013 - 9:00 pm

Wyglądają idealnie i jak ślicznie zawinięte!

Odpowiedz
Beatrice 26/07/2013 - 9:41 pm

Rewelacja!

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 31/07/2013 - 2:19 pm

alez Ty je slicznie zawijasz …ja niestety tak nie potrafię:) smakowite śniadanie:) pozdrawiam

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies