Make bento, not war! #13

przez Malwina
Za nami kolejny tydzień z posiłkami na wynos i kolejna garść przepisów i inspiracji. Który z zestawów najchętniej zabralibyście ze sobą?

Poniedziałkowe bento:

1) na śniadanie placuszki waniliowe plus porzeczki
2) na drugie kanapki z pastą z fety i pieczonej papryki, kurczak w przyprawie do fajitas, omlet, rzodkiewki
3) na obiad spaghetti alla crudaiola

Wtorkowe bento:

1) Na śniadanie sałatka z jajkiem i rzodkiewką
2) na drugie domowy twaróg, pomidory, posiekana dymka
3) Na obiad mrówki wspinające się na drzewo

Czwartkowe bento:

1) Na śniadanie naleśniki czekoladowe (z dżemem truskawkowo-waniliowym)
2) Na drugie sałatka z kaszy gryczanej i makreli
3) Na obiad pieczone azjatyckie klopsiki, sos chili, stir-fry z makaronem, imbirem, marchewką i dymką

7 komentarzy
0

Podobne posty:

7 komentarzy

whiness 22/07/2013 - 7:02 am

O rany! Żeby mi się chciało przygotowywać takie pyszności na cały dzień… Zamówiłabym codzienną dostawę takich pyszności 🙂

Odpowiedz
Angie 22/07/2013 - 8:05 am

Z takim jedzeniem przy sobie, mogłabym cały dzień poza domem spędzić; D Pychota.
ps. Świetne pojemniki: )

Odpowiedz
teenager ;) 22/07/2013 - 10:24 am

te naleśniki czekoladowe jak murzynki *-*
tyle pyszności można wziąć na wynos, fajne to 😉

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 22/07/2013 - 11:00 am

Te mrówki mnie kuszą 🙂 Ale wybieram zestaw poniedziałkowy 🙂

Odpowiedz
Majana 22/07/2013 - 3:31 pm

O wow, ale ekstra jedzonko!:)

Odpowiedz
KAERAX 23/07/2013 - 12:20 am

Wygląda to wszystko smakowicie! Aż ślinka cieknie 😉

Powiedz proszę gdzie kupiłaś takie pojemniki z mini sosjerkami i kilkoma przegródkami, bardzo praktycznie to wygląda.

Pozdrawiam,
Kasia

Odpowiedz
Malwina 23/07/2013 - 8:21 am

Kasiu, zerknij sobie do podsumowania z ubiegłego tygodnia, pisałam w nim o tym zielonym zestawie pojemników.

pozdrawiam

Malwinna

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies