Kanapki z pasztetem z makreli, ogórkiem i jajkiem

przez Malwina

Kanapka z pasztetem i jajkiem

Zapewne teraz złapaliście się za głowę widząc na blogu przepis na kanapki. Ale uwierzcie mi, to nie są jakieś tam zwykłe kanapeczki. Domowy pasztet z wędzonej makreli, świeży tostowy chleb, plasterki warzyw, ugotowane jajko, własnoręcznie ukręcony majonez i koperek. To połączenie okazało się być idealnym. Zachęcam Was do przygotowana domowego pasztetu z makreli i spróbowania go w takim oto połączeniu.

Kanapka z makrelą i jajkiem

KANAPKI Z PASZTETEM Z MAKRELI, WARZYWAMI I JAJKIEM
Śniadanie Mistrzów #61

Składniki (na 4 kanapki):
Ogórka i rzodkiewki umieszczamy w miseczce, zasypujemy pół łyżeczki soli, odstawiamy na 15 minut. Następnie płuczemy plasterki pod wodą i osuszamy. Kromki chleba (możemy je wcześniej opiec w tosterze) smarujemy masłem, pasztetem z makreli, układamy plasterki warzyw, kawałek jajka. Ozdabiamy majonezem i koperkiem.


Całkowity czas przygotowania: 20 minut.

5 komentarzy
0

5 komentarzy

teenager ;) 21/07/2013 - 10:03 am

piszę się na takie smaczne kanapki ,z jajkiem i rybką jak najbardziej pysznie 😉

Odpowiedz
Justyna Bąk 21/07/2013 - 10:26 am

smacznie wszystko wygląda:)

Odpowiedz
Majana 21/07/2013 - 10:35 am

Wspaniałe śniadanie 🙂

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 22/07/2013 - 11:04 am

Ja się wprosić muszę na to koniecznie. Same dobroci.Do tego zdrowe i kolorowe!

Odpowiedz
Maggie 22/07/2013 - 2:24 pm

Ten pasztet faktycznie kuszacy, az mnie korci, zeby wyprobowac!

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies