Panino caprese

przez Malwina
Panino caprese
Panini przygotowuję zazwyczaj z ciabatty, jednak tym razem w ramach wyjątku podyktowanego lenistwem, za bazę do tych pysznych kanapek posłużył mi chleb. By przygotować te pyszne kanapki na ciepło wystarczy Wam kilka składników: domowe pesto, pomidor, mozzarella i bazylia. Wypróbujcie je koniecznie. Świetnie sprawdzą się na śniadanie lub kolację. 

Panino caprese
PANINO CAPRESE (WŁOCHY)
Śniadanie Mistrzów #60

Składniki (na 1 porcję):

Każdą kromkę smarujemy pomidorowym pesto (możecie odciąć z chleba skórkę skórkę). Na dwóch układamy plastry mozzarelli, pomidora, listki bazylii. Na wierzch kładziemy drugą kromkę (stroną posmarowaną pesto do środka). Grillujemy z obu stron, aż chleb stanie się chrupiący. Zamiast chleba możecie użyć do przygotowania panini ciabattę. Do przygotowania tych sandwichy możecie wykorzystać opiekacz do chleba. 
Panino caprese

Całkowity czas przygotowania: 10 minut.

5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

JestSmak 20/07/2013 - 8:20 am

mmm, pyszności! U mnie dziś też włoskie smaki 🙂

Odpowiedz
teenager ;) 20/07/2013 - 10:17 am

pychota !! takie połączenie smaków to ja lubię ;D

Odpowiedz
Justyna Bąk 20/07/2013 - 12:49 pm

pyszne na śniadanie:)

Odpowiedz
Angie 20/07/2013 - 7:33 pm

Na śniadanie idealne!

Odpowiedz
Maggie 22/07/2013 - 2:46 pm

Nie trzeba mnie dlugo namawiac na takie sniadanie 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies