Ciasto czekoladowe z malinami

przez Malwina
Ciasto czekoladowe z malinami

Połączenie malin i czekolady zawsze się sprawdza. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na czekoladowe brownies z malinami, tym razem przyszła kolej na blondies. To ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu i jeśli tylko lubicie białą czekoladę, z pewnością przypadnie Wam do gustu. Wypróbujcie koniecznie, póki trwa sezon na maliny. 
Ciasto z malinami i czekoladą
CIASTO CZEKOLADOWE Z MALINAMI 
Słodka Sobota #6

Składniki (na blachę kwadratową o boku 22 cm):
[przepis własny]
  • 200 g dobrej jakości białej czekolady
  • 80 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 175 g mąki
  • 200 g malin
W garnku z grubym dnem umieszczamy masło, połamaną czekoladę i cukier. Podgrzewamy na małym ogniu mieszając do powstania gładkiej masy (jeśli boicie się, że przypalicie masę, zróbcie to w kąpieli wodnej). Zdejmujemy z ognia, lekko studzimy. Do garnka wbijamy po 1 jajku, miksujemy do połączenia. Wsypujemy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, miksujemy. Masę przekładamy z garnka do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy w temp. 180 stopni (bez termoobiegu) przez około 35 minut lub do suchego patyczka. 
Ciasto czekoladowe z malinami

Ciasto czekoladowe z malinami przepis

Całkowity czas przygotowania: 40 minut.

10 komentarzy
0

Podobne posty:

10 komentarzy

Kamciss 13/07/2013 - 5:09 pm

Pycha z malinkami 🙂

Odpowiedz
Julia Musiał 13/07/2013 - 5:36 pm

Mniam miam. Na pewno spróbuje upiec. Zapraszam na chilicake.blogspot.com

Odpowiedz
Cookie 13/07/2013 - 7:40 pm

Cudo i z malinami <3

Odpowiedz
Piernikowa Chata 13/07/2013 - 8:32 pm

Świetnie wygląda, uwielbiam maliny! Śliczne malinowe zdjęcia.

Odpowiedz
teenager ;) 14/07/2013 - 3:27 am

bardzo fajne 😉 przyznam że jeszcze z białej czekolady nic nie zrobiłam, a tu takie pyszne ciacho proponujesz 😉

Odpowiedz
Zielaczek 14/07/2013 - 11:14 am

yummy 🙂 Pychota 🙂

Odpowiedz
Anonimowy 15/07/2013 - 7:59 am

"W garnku z grubym dnem umieszczamy masło, połamaną czekoladę i cukier" – ale na liście produktów nie ma cukru…

Odpowiedz
Malwina 15/07/2013 - 8:03 am

Dziękuję za czujne oko i przepraszam za niedopatrzenie z mojej strony.

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 15/07/2013 - 9:00 am

Czekolada i maliny=niebo. Super ciacho!

Odpowiedz
Jolanta szyndlarewicz 17/07/2013 - 3:16 pm

Ja akurat za białą czekoladą nie przepadam (a kiedyś ją uwielbiałąm) …. ale samo ciasto prezentuje się super:) …. wielki buziak

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies