Make bento,not war! #10

przez Malwina
Minęło już 10 tygodni odkąd regularnie zaczęłam przygotowywać Połówkowi posiłki na wynos. Przez ten okres przygotowałam 42 zestawy. Poniżej wszystkie przygotowane do tej pory pudełka śniadaniowe. 

A teraz kolej na podsumowanie dziesiątego tygodnia:

Poniedziałkowe bento:

1) Nocna owsianka z jagodami goji, jogurtem naturalnym i truskawkowym curdem
2) Kurczak w domowej przyprawie do fajity plus chutney z ananasa

Wtorkowe bento:

1) Nocna owsianka ze słonecznikiem, żurawiną i truskawkowym curdem
2) Azjatyckie placuszki ze szczypiorkiem, sałata, pomidor malinowy i ogórki gruntowe

Środowe bento:

1) Placuszki  truskawkowe
2) Kurczak w occie balsamicznym i sałatka ryżowa z groszkiem, oliwkami, ogórkiem, suszonymi pomidorami i bazlią

Czwartkowe bento:

1) Placuszki z czereśniami
2) Stir-fry z kurczakiem, warzywami i czarnym sezamem

Piątkowe bento:

1) Granola truskawkowa (plus osobno jogurt naturalny)
2) Sałatka makaronowa  sosem koperkowym
3) Polędwiczki z kurczaka w ziołach i marokańska sałatka z kuskusem, ciecierzycą i rodzynkami 

4 komentarze
0

Podobne posty:

4 komentarze

JustInka 01/07/2013 - 1:25 pm

Twoje Bento sa dla mnie nieywzkle inspirujace 🙂 Szkoda ze zazwyczaj za pozno wstaje zeby takie cuda zrobic 🙂

Odpowiedz
Justyna Bąk 01/07/2013 - 4:57 pm

same pyszności:)

Odpowiedz
Opalanka 01/07/2013 - 5:47 pm

Boszszs,nie zazdroszczę współpracownikom,chyba kolejka choćby do oglądania stoi 🙂

Odpowiedz
JestSmak 02/07/2013 - 7:28 am

Łał jakie to wszystko pyszne i kolorowe! Mój mąż ode mnie dostaje codzienne do pracy tylko kanapki 🙁

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies